Své by o tom mohl vyprávět původem africký fotograf divoké přírody Steve Bloom. Právě jemu se totiž podařilo zachytit neuvěřitelné souboje…

Chobot proti klům

Chobot proti klům
Autor: profimedia.cz

Když se do sebe pustí na africké stepi sloni afričtí, tak se začne země otřásat a všechna zvěř z okolí prchá kilometry daleko. Šestitunoví savci proti sobě útočí kly, které dokážou probodnout i tvrdou sloní kůži. K přidržování soupeře používají chobot.

Tygří šarvátka

Tygří šarvátka
Autor: profimedia.cz

Stevovi se podařilo zachytit v zasněžené oblasti severní Číny boj mezi dvěma tygry ussurijskými. Šelmy zprvu kolem sebe ladně kroužily, aby vzápětí na sebe zaútočily svými drápy i ostrými zuby, dokud nebyl znám vítěz.

Sněžný duel

Sněžný duel
Autor: profimedia.cz

Medvědi patří mezi nejobávanější šelmy, a když brání svá mláďata, tak jsou schopni zaútočit na kohokoliv. Medvědi lední přitom nejsou výjimkou. Jejich šarvátku se Bloomovi podařilo zachytit v kanadské provincii Manitoba.

Vzdušná rvačka

Vzdušná rvačka
Autor: profimedia.cz

Samcové orla bělohlavého se na sebe vrhli ve vzduchu nad Aljaškou. Jeden z nich uchopil druhé do pařátů a začal prudce útočit. Chladný vzduch protínaly zobáky i pařáty do té doby, než jeden z ptáků dopadl nehybně na zem.

Fotogalerie
4 fotografie