Pokerem se přitom živí už několik let a čerstvě vyhrané miliony nejsou první, co hraním karet vydělal. Také není jediným pokerovým hráčem u nás, který si hraním karet vydělává velké peníze. Úspěchy v poslední době má také profesionál Martin Kabrhel.

Jan Škampa prožil zřejmě nejkrásnější dva týdny svého života. Minulou neděli porazil 583 hráčů v pražském pokerovém turnaji EPT Prague se startovným za 136 tisíc korun a za první místo vyhrál 17,5 milionu korun. Úspěch však měl i dva týdny předtím na předchozí zastávce série turnajů EPT v portugalském městě Vilamoura. Tam skončil v hlavním turnaji čtvrtý a inkasoval za to 3 miliony korun.

Jan Škampa (vlevo) spou s Martinem Kabrhelem tvoří v poslední době nebezpečné duo.
Autor: pokerman.cz

Jan Škampa (vlevo) spou s Martinem Kabrhelem tvoří v poslední době nebezpečné duo.

Nejsou to ale první miliony, které Honza hraním pokeru vydělal. Živou hrou i hraním přes internet získal balík peněz už dříve. S pokerem přitom začínal hrou o drobné. Na profesionální úroveň se vypracoval během tří let, pokeru věnuje desítky hodin týdně.

Profesionálů z Čech je víc

Čerstvý vítěz pohádkové částky z Prahy není jediným profesionálním pokerovým hráčem v České republice. Jen chvíli před jeho triumfem se na první příčce v paralelně běžícím vedlejším turnaji umístil další pokerový profík Martin Kabrhel, který tak zbohatl o 2,5 milionu korun. Kuriózní je, že Kabrhel asistoval Škampově úspěchu i pár dní předtím v portugalské Vilamouře. Tam skončil v postranním turnaji také první. Na konto si za to připsal »pouze« 1,5 milionu kvůli menší účasti hráčů. Ti se vlastně zaplacením vstupu do turnaje, který v tomto případě činil zhruba 56 tisíc korun, skládají na výhry pro vítěze. V poslední době Kabrhel vyhrál také turnaj ve Vídni označovaný za mistrovství Evropy v pokeru. Jeho úspěch byl ohodnocen téměř pěti miliony korun.

Mezi další úspěšné české pokerové hráče patří ještě například Josef Šamánek. Ten se nedávno umístil vysoko hned ve třech velkých prestižních turnajích v Barceloně, Londýně a Praze a inkasoval za to téměř 4 miliony korun. Úspěšný je i ve hře přes internet, ve které už si také za svou pokerovou kariéru nějaký ten milion vydělal.

Na pražském turnaji měl Jan Škampa hodně fanoušků.
Autor: pokerman.cz

Na pražském turnaji měl Jan Škampa hodně fanoušků.

Začíná se většinou od nuly

Pokud se někdo nejlepších českých pokerových hráčů zeptá, kolik do pokeru investovali peněz, než začali vyhrávat, většina z nich vám odpoví jednoduše: „Nic.“

Začínali totiž pouze tak, že hráli turnaje zdarma (takzvané freerolly) a vybírali různé bonusy, které nabízely některé internetové herny. Tímto způsobem získali prvních pár desítek dolarů, se kterými začali hrát o peníze. Zpočátku to byly jen drobné. Opatrnou a čím dál dokonalejší hrou ale jejich zisk rostl a nyní, po letech poctivého hraní pokeru, si ti nejlepší občas vydělají denně víc než normální člověk za měsíc práce. A jak s pokerem začít? Stačí si vybrat jednu z celé řady internetových heren, zaregistrovat se a zkusit vyhrát první peníze v jednom z mnoha turnajů se vstupem zdarma. Celkem o 300 dolarů (cca 5250 korun) se každou neděli hraje zdarma například na největší internetové herně PokerStars (www.pokerstars.cz). Více informací o pokerové hře se pak můžete dočíst například na serveru www.pokerman.cz.