Pět nejlepších finalistek zároveň postoupilo na Miss Vietnam Evropské unie 2009, která se uskuteční 9. ledna v Německu.

"Vítězství v soutěži pro mne bude znamenat příležitost jet do Vietnamu," prozradila nová miss, která v českém prostředí používá jméno Majka. Vietnamské dívky jsou podle ní ve srovnání s českými mnohem obětavější a rodina je u nich vždy na prvním místě.

První a druhou vicemiss se staly Nguyen Thu Trang a Dinh Thi Thanh Hoa. "Do této soutěže mne přihlásili příbuzní," uvedla třiadvacetiletá studentka Din Thi Thanh Hoa.

Na pondělní klání se dívky připravovaly intenzivně celý týden. Na rozdíl od "českých" voleb královen krásy si ale vietnamské kandidátky o titul musely všechny šaty i tradiční kroje opatřit samy, protože jim chyběl sponzor.

Dívky vystupovaly v tradičních vietnamských krojích, ale nechyběla ani promenáda v plavkách.

Vítězka kromě titulu získala i finanční odměnu. Dívky se také mohou pomocí soutěže dostat k modelingovým agenturám a jejich tváře se objeví ve státní vietnamské televizi.

Pražského finále se účastnilo čtrnáct soutěžících. Pražský hotel přivítal několik stovek diváků všeho věku, mezi nimž byli zastoupeni i příslušníci české majority. Záštitu nad letošní soutěží Miss Vietnam ČR převzali ministr pro lidská práva Michael Kocáb, primátor Prahy Pavel Bém a europoslanec Jan Zahradil.
Podle údajů ministerstva vnitra žilo v ČR ke konci minulého roku legálně přes 60.000 občanů Vietnamu.