Pořadatelé se letos snaží být ekologičtí. Ubylo zbytečně potištěných papírů a tašky s reklamními materiály jsou vyrobeny z recyklovaných PET lahví. Akce končí 18. února.

Přinášíme několik nejzajímavějších novinek, které se na veletrhu zatím objevily.

Izraelská společnost Else představila telefon s vlastním operačním systémem, který lze držet a zároveň ovládat jednou rukou. Základní menu je uspořádáno na displeji do půlkruhu tak, aby je uživatel držící telefon v jedné ruce zároveň dokázal palcem této ruky ovládat. Vedle telefonování může uživatel přístroj využívat jako fotoaparát, GPS navigaci nebo hudební přehrávač.

First Else
Autor: archiv firmy

Taiwanský firma HTC představila nové komunikátory. Nejvíce pozornosti si získal model HD Mini. Jedná se o zmenšenou verzi komunikátoru s označením HD2. Nástupce nabídne o něco chudší výbavu, ale i tak to bude slušně nadupaný komunikátor. Uvedení na trh je naplánované na duben 2010. Cenu výrobce zatím tají.

Nový model komunikátoru od společnosti HTC bude uveden na trh už v dubnu.
Autor: archiv firmy

Firma Samsung předvedla na Mobile World Congress nový model telefonu GT-S8500 Wave. Přichází se zcela novým operčním systémem Bada, který má ambici stát se konkurentem již zavedených systémů. Navíc bude vybaven Super-AMOLED obrazovkou, která by měla být lépe použitelná při jasném denním světle a u toho si zachovat nízkou spotřebu, syté barvy a vysoký kontrast.

Samsung
Autor: archiv firmy

Samsung
Autor: archiv firmy