To je život! Před deseti dny byl Becker pozván do Prahy na exhibici bývalých špičkových tenistů. Přijel odpoledne, zazpíval mu k narozeninám Karel Gott, druhý den během tenisové exhibice párkrát z hlediště zamával a svým soukromým tryskáčem zmizel zpět do Mnichova. Na kolik ho tento výlet vyšel? Na nic! Podle informací Blesku dostal zaplaceno 750 tisíc korun!

Uběhlo 10 dní a Becker je v Praze znova. Přijel si pro další rentu? Možná. V Čechách totiž začal největší pokerový turnaj ve střední Evropě. Mezi profíky nechyběl ani německý fenomén Becker.

Ryšavý Němec se po skončení kariéry začal věnovat pokeru a objíždí většinu pokerových turnajů. Díky tomu se opět podíval do Prahy, kde se v těchto dnech koná Europen Poker Tour. "Poker je mou velkou vášní. Začal jsem ho hrát ještě v době, kdy jsem působil jako profesionální tenista,“ řekl TV NOVA Boris Becker.

Boris Becker na pokeru v hotelu Hilton
Autor: Reprofoto TV Prima

Účast na turnaji je úctyhodná, téměř 600 pokerových profesionálů a každý do hry vložil více než 5 tisíc EUR(cca 140 tísíc Kč). Výhra je sladká!

Jenže Becker, který bojoval za tým herny PokerStars moc dlouho nevydržel. Už ve čtyři odpoledne, pro něj prvního hracího dne, v souboji vabank vypadl! Nepodařilo se mu tak zopakovat některé z jeho úspěchů z minulosti a z Prahy pojede s prázdnou!

Přesto ho tetnto neúspěch nemusí trápit! Jiného hráče by to možná finančně zruinovalo, ale Becker je Becker. Praha ho miluje a on miluje ji. Aby ne, když bude nejhůř, u nás dostane za pár hodin stovky tisíc korun.


Turnaj European Poker Tour se koná v pražském hotelu Hilton každý rok. Je to největší podnik v Evropě. Turnaj trvá týden a profesionální pokeři mají maximálně jeden den na to, aby viděli něco jiného než hotely, kasino a letiště. Rozhoduje inteligence, psychiská odolnost a štěstí. Vklad je 5250 EURO.