Údajný lupič rovněž při výslechu uvedl jména tří svých kompliců. Policie po nich pátrá. Berlínské státní zastupitelství ve středu uvedlo, že případ je do značné míry vyřešen.

Vrchní státní zástupce Sjors Kamstra na tiskové konferenci v německé metropoli potvrdil, že zbývající tři podezřelí ve věku 19 až 20 let zmizeli ihned po činu. Vyšetřovatelé neuvedli, kde by se tři hledaní muži mohli nacházet.
Čtyři mladí muži jsou podezřelí, že 6. března přepadli největší pokerový turnaj v Německu a z místa jeho konání v berlínském luxusním hotelu Grand Hyatt si odnesli lup ve výši 242.000 eur (přes šest milionů korun). Lupiče zachytily bezpečnostní kamery a kromě toho po sobě pachatelé zanechali četné stopy.
Podle dosavadních poznatků si všichni spolupachatelé mezi sebe lup rozdělili. Proto dosud celá částka nebyla zajištěna.

Jedenadvacetiletý muž se doznal v pondělí večer za přítomnosti svého advokáta a byla na něj uvalena vyšetřovací vazba. Podle Kamstry se na něj vztahují výhody korunního svědectví. Po intenzivním výslechu prozradil i jména kompliců. Všichni podezřelí byli údajně už dříve trestně stíháni za krádeže, loupež a ublížení na těle.

Berlínská policie krátce zadržela jednoho podezřelého už koncem minulého týdne. Kvůli nedostatečně podloženému podezření jej však musela opět propustit.

Pokerového turnaje EPT Berlin 2010 se vedle asi tisícovky nejlepších pokerových hráčů světa zúčastnili také dva Češi. Na výhry připadlo 4,6 milionu eur (asi 118 milionů korun).