Počítačová hra Dragon Age od společnosti EA způsobila v oboru fantasy počítačových RPG zběsilé šílenství. Prodalo se jí přes tři miliony kusů, její on-line komunita má více členů než má Slovensko obyvatel a ne nadarmo získala i titul Hra roku 2009. Za enormním úspěchem hry však podle znalců počítačových her nestojí jen skvělý příběh, pohlcující atmosféra a zpracování, ale také něco trochu více přízemního.

Fotogalerie
4 fotografie

„Tvůrcům se podařilo vytvořit velmi sexy ženské postavy. Mezi hráči počítačových her se z hrdinek Dragon Age stávají sexuální symboly. Ty tam jsou doby, kdy největší kráskou tohoto světa byla prsatá Lara Croft. Teď vládnou ženy z Dragon Age jako třeba Morrigan nebo Wynne,“ tvrdí expert na počítačové hry Marek Ditrich.

Mánie kolem famtasy hry se nevyhnula ani České republice. V prodeji v Česku a Slovensku tak Dragon Age předehnala tituly jako NHL či slavnou sérii Need For Speed. "Tento úspěch způsobila jistě i (ve srovnání se zahraničím) neobvyklá popularita žánru RPG her v Čechách a na Slovensku. Podle zkušeností prodejců i analýz trhu vyplývá, že RPG žánr je u nás populárnější, než například závodní hry. To, společně s ověřenou značkou BioWare garantující kvalitu, vyneslo Dragon Age na pomyslný vrchol herních událostí minulého roku," říká komunitní manažer EA Jaroslav Faltus.

Společnost EA pak dokonce k vydání nového datadisku Procitnutí uspořádala setkání fanoušků tohoto nového herního fenoménu. „Nikdo z nás nečekal, že dorazí tolik lidí. Ukázalo se, že ta hra je skutečným fenoménem. A není bez zajímavosti, že vedle vysoce odborných debat se hojně diskutovalo i nad tím, která z hrdinek Dragon Age je největší kočka. Já osobně v tom mám ale jasno – je to Morrigan,“ tvrdí jen z pořadatelů Miroslav Buchta.