Představte si, že nádherné tenistky místo konzervativních bílých tenisových úborů oblečete do bikin a sexy kaťátek a necháte je, aby v různých pózách padaly do písku, nebo svá ohebná těla napínali do neuvěřitelných pozic. Přesně tak vypadá plážový tenis v podání žen.

Tak už asi chápete, proč plážový tenis patří mezi jeden z nejvíce se rozšiřujících sportů na zěměkouli. A Česká republika není výjimkou. Výrazněji se tu objevil v roce 2007 a jedním z jeho největších propagátorů je současný europoslanec Edvard Kožušník.

Fotogalerie
1 fotografie

„Tak samozřejmě, že se na ten sport krásně kouká. Ale velkou zábavu nabízí i pro samotné hráče,“ vysvětluje Kožušník. Hlavně díky jeho práci a propagaci teď Češi začínají dohánět světovou špičku. Nejlepší z tuzemských hráčů je Lukáš Mrňavý, který je podle aktuálního žebříčku 16. na světě. Jen čtyři místa za ním je pak další Čech Pavel Řádek.

Právě oni dva by pak měli být i českými nadějemi na medaili na mistrovství světa v plážové tenise, které se letos v květnu uskuteční v Římě. "Tam budou k vidění opravdu krásné věci," mnohoznačně zve do Říma všechny zájemce Kožušník.