Už fakt, že islámské právo neuznává odhalené ženy, leží něžnému pohlaví pořádně v žaludku. Když navíc mudžtáhid Kazema Sedighiho prohlásí následující věty, vzpoura žen je v tu ránu na světě.

„Mnoho žen svým nevhodným oblékáním svádí mládež s cesty, kazí jejich čistotu a podporuje mimomanželský sex ve společnosti, což vede ke zvýšené míře zemětřesení.“

Boj za rovnoprávnost

Nežné pohlaví už to nehodlá dále snášet a rozhodlo se bojovat za rovnoprávnost. Na Facebooku vznikla skupina Boobquake (Kozotřesení), která vyzývá ženy z celého světa, aby v pondělí 26. dubna odhalily maximum ze svého dekoltu a dokázaly „pošetilému“ islámskému duchovnímu, že ženská nahota je zcela neškodná. Skupina získala za dva dny již více než dvacet tisíc členek, které slibují, že prsa skutečně ukáží.

„Vyzývám další ženy, které o jeho výroku pochybují, aby se připojily a projevily nadpřirozenou moc svých ňader. Nebo si vzaly minisukně. Jak je komu libo. Pokud nás bude dost a budeme dostatečně skandální, měly bychom způsobit minimálně zemětřesení. Pokud k němu nedojde, měl by přijít Sedighi a přinést racionální vysvětlení, proč k otřesům země dochází,“ tvrdí autorka skupiny Jennifer McCreight.

Připojily se i slavné Češky?

Fotogalerie
2 fotografie