Sanclementeová se ukrývala v Buenos Aires od prosince loňského roku. Tehdy policie dopadla krásnou Argentinku s 55 kilogramy kokainu v zavazadle, které chtěla letadlem propašovat do Mexika. Zadrženo bylo i dalších šest údajných členek gangu, které označily bývalou kolumbijskou "kávovou miss" za šéfku celé organizace. Argentinští novináři rychle Sanclementeovou překřtily na "narkokrálovnu".

Modelka se sama prozradila na facebooku

Modelka byla zadržena ve středu v hostelu pro cizince v módní čtvrti Palermo. Argentinská policie si byla naprosto jistá, že je stále v zemi - důkazy o tom jí poskytovala sama Sanclementeová, která na internetovém serveru Facebook psala, že je nevinná, a prokládala to fotografiemi Buenos Aires datovanými poté, co na ni vydal zatykač Interpol.

Ve vězení se bojí znásilnění

"Není pašeračka drog ani kokainová královna," tvrdí modelčina matka, která do Argentiny přiletěla, aby dceru podpořila. "Je to spiknutí proti ní. Prokáže svou nevinu," řekla novinářům. Policii se Angie prý nevydala sama jen proto, že se bála, že skončí ve vězení, kde ji "znásilní a pořežou jí tvář", dodala.

Sanclementeová, která pochází z kolumbijského města Barranquilla, vyhrála ve své zemi soutěž krásy National Coffee Queen v roce 2000. Tehdy jí bylo jednadvacet let, ale korunku musela vrátit poté, co se provalilo, že byla vdaná, čímž porušila pravidla soutěže.