A uvnitř člověk úplně zapomene, že se nachází na palubě jachty – bude si připadat jako ve dvoupatrovém milionářském sídle. Tím to ale nekončí. Jachta ukrývá ještě garáž se supersportovním autem.

Luxus na jachtě Strand Craft 122 bude dýchat z každého milimetru. Její dvoupatrový interiér se čtyřmi pokoji ve stylu art deco bude totiž plný přepychových kožených pohovek, světel a nábytku slavných designérů. V každém ze čtyř pokojů nebudou chybět ani nejmodernější LED televizory s uhlopříčkou nad 140 cm a výkonný zvukový systém. Obdiv pak zaslouží i výkon samotné lodi, kterou pohání dva ultravýkonné motory se silou 4610 koní. S nimi je jachta schopná dosáhnout rychlosti 43 uzlů (80 kilometrů za hodinu).

Chce ji už pět lidí

Majitel tohoto skvostu však nebude odkázaný pouze na pohyb po vodě. Uvnitř jachty totiž bude skrytá ještě garáž a v ní výkonný sporťák s motorem twin turbo V12 o výkonu 880 koní. S těmito »vnitřnostmi« vytáhne vozidlo Strand Craft rychlost až 375 kilometrů za hodinu. Jedná se ale o speciální, ručně vyrobený automobil v limitované edici, který se bude dodávat pouze s jachtou. Té bude podle tvůrců vyrobeno pouhých šest kousků.

Fotogalerie
4 fotografie

A co za luxusní jachtu švédská firma Strand Craft chce? Samozřejmě astronomickou částku. Konkrétně 530 milionů korun. I přes tuto obří sumu už má ale firma domluvenou schůzku s pěti vážnými zájemci. Jak její majitel prozradil, jedná se především o bohaté arabské šejky. „Zájem je hlavně ze Středního východu. Jachta byla navržena pro lidi, kteří chtějí to nejlepší,“ říká Kurt Strand, zakladatel švédské firmy Strand Craft.

STRAND CRAFT 122

Délka 38 metrů
Šířka 7,5 metru
Výtlak 1,4 metru
Váha 120 tun
Objem palivové nádrže 20 000 litrů
Motory 2x MTU 16V4000 4610Hp
Maximální rychlost 80 km/h
Cena 530 milionů korun