Společnost Las Vegas Railway Express v polovině příštího rok uvede do provozu vlak X Train, v jehož vagonech si cestující budou připadat spíš jako v zábavním podniku než v dopravním prostředku.

Také aby ne, když vlak bude vozit lidi do města zábavy a hazardu Las Vegas. Nelze se tedy divit, že ve vlaku budou smět pasažéři uzavírat sázky na sportovní výsledky a následně sledovat hned v několika různých barech sportovní přenosy. Bude možné se také přes internet podívat na program představení v Las Vegas a přímo ve vlaku si koupit lístky na vybraná show. A v některých vagonech se objeví i celé kasino, kde si lidé sednou ke stolům s karetní hrou Black Jack, k ruletě či k automatům.

Fotogalerie
4 fotografie

Lístek za 2 tisíce

Samotné cestovní vagony se budou od klasického vlaku lišit jen málo, ale budou mnohem luxusnější. U každého sedadla bude součástí výbavy LCD televizor. Sedačky budou umístěné ve dvou patrech.

Vlak bude zpočátku spíš taková atrakce. Firma Las Vegas Railway Express ho vyšle na trať pouze pětkrát týdně a každý den jen jednou. „Do pěti let bychom ale chtěli rozjet čtyřicet vlaků týdně,“ říká ředitel americké vlakové společnosti Michael Barron. Jedna cesta vlakem X Train potrvá pět a půl hodiny a za zpáteční jízdenku lidé zaplatí 99 dolarů (zhruba 2050 korun).