Jako příklad jmenujme stranu Zelených, která byla po minulých volbách ve stejné pozici jako nyní TOP 09 a Věci Veřejné. Po senzační volebním úspěchu to pak šlo s touto svěží stranou už jen jedním směrem, a to z kopce.

Na začátku pádu do propasti dějin bylo rozhodnutí vstoupit do vlády, kterou povede pravicová ODS. U Zelených, tedy strany z podstaty levicové, to bylo osudové rozhodnutí a první vlna schizofrenie, která se nakonec naplno projevila rozpadem strany na několik ministran.

Dalším příkladem budiž politická uskupení, na které si dnes už málokdo vzpomene: ODA a Unie svobody.

Ze stran, které letos uspěly ve volbách, jsou ohroženější Věci veřejné, kterou volili psychopatičtější voliči a milovnící bulvární žurnalistiky pořadu Na vlastní oči. Podstatou této strany je být v opozici, v okamžiku, kdy se sama ocitne u kormidla, její síla mizí.

Velmi zajímavé bude, jaký signál vyšlou Věcím veřejným podzimní komunální volby.

TOP 09 jako drsnější pravicová alternativa ODS stojí a padá s knížetem Schwarzenbergem a je nasnadě, že značná část voličů program této strany ani nečetlo. Mít hlavní oporu v někom, kdo většinu dne prospí, není příliš prozřetelné.

Ale zpátky k otázce v titulku: Kdy bude John sežrán dinosaury, proti kterým sliboval před volbami bojovat? Odpověď je, že už sežrán byl, ale ještě o tom neví.