Raquel byla odmala kouzelné dítě a na kráse jí přidávaly i exotické rysy – její otec byl horkokrevný Bolivijec. Vyhrála několik korunek miss a původně se živila jako servírka. Její krása ale nenechala nikoho chladnou, a tak se poměrně rychle začala živit jako modelka a později prorazila i na stříbrném plátně.

Že režiséry zajímalo spíš její bujné poprsí a krásně rostlá postava, se začalo projevovat ve chvíli, kdy začala stárnout – od osmdesátých let její kariéra upadala a postupně se začala objevovat už jen v televizi.

Sexy jsou i brunetky

Když se na plátnech objevila Marilyn Monroe, ideál krásy byl jasný – platinová blond zaplavila módní salony a blonďaté chtěly být všechny. Když Marilyn v roce 1962 zemřela, zrodil se nový sexsymbol, tentokrát brunetka Raquel. Když se ve fi lmu One Million Years B. C. (Milion let př. n. l., 1967) objevila jen v bikinách z kůže, mužům po celém světě zamotala hlavu. To ostatně uměla i v soukromém životě.

Poprvé se vdala za spolužáka ze střední školy Jamese Welche. Bylo jí osmnáct a manželství, ze kterého má dvě děti, dlouho nevydrželo. Nevyšla jí ale ani další tři manželství a dceři Tahnee a synovi Damonovi také nedokázala být příliš dobrou matkou.

Otevřeně o sexu

Během natáčení svých filmů se setkala s muži jako Frank Sinatra, Elvis Presley, nebo Jean Paul Belmondo. „Elvis mě pozval na schůzku, ale odmítla jsem ji. Nechtěla jsem být jen dalším zářezem na jeho pažbě,“ odmítá dodnes nařčení, že mezi jejími milenci byl král rock’n’rollu.

„Sex se často přeceňuje. Je skvělý, ale pro mě je vyjádřením nějakého vztahu a citu k tomu druhému. Když tohle nefunguje, může sex zničit všechno,“ přiznala Raquel letos v březnu. „Na mužích mě přitahovalo, když mě dokázali vidět skutečnou, ne jako holku z plakátu. Všichni, se kterými jsem kdy spala, ve mně dokázali vidět skutečnou osobnost. Žádný z nich nespal jen s obrázkovou Raquel Welch.“

Raquel si je velmi dobře vědoma toho, že její krása už není, co bývala, a rozhodla se, že ze své někdejší popularity vytěží vše, co půjde. Letos na jaře jí proto vyšla kniha Raquel Welch: Nejen dekolt. V té bilancuje nad svým životem plným zmařených vztahů i nad svou odkvétající krásou. „Stárnutí je Ale věřte mi, že pro blednoucí sexsymbol je ještě náročnější,“ píše ve své knize.

Plastika? Prosím, ne!

Nadále se snaží zůstat mladistvá a okouzlující. Každý cvičí jógu, jí zdravě. Ze jídelníčku zcela odstranila cukr a kofein, ke snídani pravidelně dopřává bez pšeničné mouky. Po šesté hodině večer zásadně nic nejí. Plastikám se statečně brání. "Beru je až jako poslední možnost, říká". Zároveň ale přiznává, že zcela bez úprav její obličej není, botulotoxinové injekce podstupuje poměrně pravidelně.