Radovat se z něj však bude pouze hrstka vyvolených, protože počet vyrobených kusů se dá spočítat na prstech jedné ruky. Jeden kalendář navíc vyjde na šílených 20 milionů korun! Už podle této částky je ale jasné, že v jednotlivých políčkách kalendáře najde člověk místo čokolády mnohem větší chuťovky.

Adventní kalendář Porsche Design má na výšku 1,75 metru a je vyrobený z hliníku. Podobně jako klasické čokoládové adventní kalendáře má 24 políček, které si obdarovaný bude od 1. prosince otevírat každý den až do Vánoc. A je jasné, že místo čokolády bude během adventu objevovat něco mnohem lepšího.

Vrcholný dárek? Motorový člun

V jednotlivých políčkách najde majitel tohoto kalendáře například limitované švýcarské hodinky se zlatými doplňky, sluneční brýle vyrobené z osmnáctikarátového zlata či luxusní psací potřeby. I když cena těchto drobností dosahuje statisíců, jde jen o zahřívací dárečky.

Kolem Vánoc si totiž vlastník kalendáře otevře hlavní milionové dary. Mezi ně patří například poukázky na přepychovou kuchyni či motorový člun RFF28. Samotné plavidlo pohání motor o síle 525 koňských sil a po vodě dokáže uhánět rychlostí až 148 kilometrů za hodinu. Zkrátka jedinečná hračka pro bohatého muže.

Jeden kalendář na kontinent

Z počtu vyrobených kusů adventního kalendáře je zřejmé, že jde o opravdu exkluzivní dárek. Do Ameriky, Evropy, Asie, Austrálie a Afriky se totiž dostane jen po jednom kousku. Celkem se tedy v německém Stuttgartu vyrobilo pět kalendářů v ceně milion dolarů (20 milionů korun) za kus.