Podle svědků, citovaných britským deníkem The Sun měla zdravotní sestra Galina Kolotnytská s plukovníkem „romantický vztah“. Zvěsti o mileneckém vztahu nevylučuje ani Galinina dcera Taťána.

„Vím jen to, že si má matka a Kaddáfí byli velmi blízcí,“ cituje The Sun Galininu dceru Taťánu.

Kumpán Berlusconi

Galina Kolotnytská se před několika dny vrátila z Libye na rodnou Ukrajinu. Neposkytla dosud jediný rozhovor. Její rodina se však nechala slyšet, že Galinu zvěsti o mileneckém vztahu s diktátorem pobouřily.

Diktátor byl dvakrát ženatým má osm dětí, z toho dvě adoptované. Nejsou známy podrobnosti o jeho sexuálním životě, ale ženy měl velmi rád, jeho osobní stráž byla sestavena ze samých žen.  Také si velmi rozuměl se zřejmě nejslavnějším „sukničkářem“ světa, italským premiérem Silvio Berlusconim.

Poslední mejdan

S „chlípným Italem“ také zřejmě prožil Kaddáfí svůj poslední větší mejdan. Když byl koncem loňského roku v Římě, pozval si do své vily, kdy bydlelo, 200 hostesek. Jako základní požadavek měl, aby si sebou vzaly minisukně.

Než jela Galina do Libye, pracovala jako kuchařka v ukrajinské polární výpravě na jižním pólu. „Byla velmi velmi rezervovaná,“ vzpomíná na kolegyni vědec Nikolaj Starinec, který byl v roce 1998 členem téže expedice.

„Byly jsme spolu rok mimo civilizaci a nezdálo se, že by Galině chyběl muž,“ říká Starinec.

Milenec skrblík

Soused ze sídliště, kde žije Galinina rodina se svěřil: „Jestli byla Kaddáfího milenkou, pak nebyl k její rodině příliš štědrý. Vždycky patřili spíše mezi chudé.

Kaddáfí se prokazatelně plácl přes kapsu jen jednou, když při své návštěvě Ukrajiny věnoval Galinině matce hodinky. Sice nebyly zlaté, ale zato na nich byl Kaddáfího portrét.