Tetování a piercing se pomalu ale jistě stávají běžně přijímanými úpravami lidského těla. Avšak takový branding (vypalování motivů), skarifikace (umělecké vytváření jizev) nebo podkožní implantáty jsou stále vody širokou veřejností neprobádané. Věšení na háky už žádný „normální“ člověk nechápe. Nejen kolem piercingu a tetování, ale i kolem těchto neobvyklých praktik se točí činnost studia HELL.cz.

Veškeré tělesné modifikace jsou spojené s prožitkem bolesti, je to zásah do těla. Většina takzvaných primitivních společenství využívá bolesti při přechodových rituálech – např. vstup do světa dospělých nebo do elitních společenství bojovníků. Bolest může být zkouška a tedy aspekt, který je nutné překonat. Avšak lze jí i prožívat naplno. Mnoho potetovaných lidí, pro něž „kérka“ není jen módní doplněk v podobě motýlka nad zadečkem, potvrdí, že si pocity během vpichování barvy do kůže zamilují a i proto proces opakují.

Bolest mění vnímání světa

„Podobně jako se láska zmocňuje celého těla a vědomí a otevírá nám jiný svět, může být takovým nahlédnutím i bolest. Intenzivní fyzický zážitek bolesti přestává být negativním, naopak se stává příležitostí zažít na chvilku něco jinak,“ stojí v brožurce, která prováděla návštěvníky po HELL Party. Proto tedy lidé ze salonu HELL.cz předvádějí své pekelné divadlo s bolestivými prvky jako závěsy na háky a zapichování jehel do kůže.

V sobotu se na pekelném večírku sešlo přes tisícovku lidí, aby se pobavili trochu netradičním způsobem. Odložili civil a navlékli se do bláznivých kostýmků. Noc pak prožili v rytmu tvrdého metalu a elektroniky. Na Hlavním podiu v klubu Abaton byly k vidění představení studia HELL.cz, které se točily právě kolem věšení na háky za záda, kolena nebo břicho.

Show byla komická, ale i děsivá

Některé scénky byly spíše komické, jako třeba hned ta první, ve které dva mexičtí umrlci vstali z rakví díky několika douškům tequily. Při rudém plutí vzduchem dvou zavěšených slečen za doprovodu andělské hudby člověk jen zíral s otevřenou pusou a cítil mrazení v zádech. „Je to nádherný pocit, euforie… to publikum, to se prostě nedá popsat slovy,“ rozplývá se hned po show jedna ze zavěšených dívek, M.ikina. Při předposlední hororové show naopak člověku trochu zatrnulo.

Něco se nepovedlo, ale nikdo se nezlobil

Jako všechno, i lidské tělo má své meze. Při posledním nejsložitějším závěsu, dvě dívky, které měly na svých kolenou vynést třetí kolegyni zavěšenou za břicho do výšin, fyzicky náročný závěs předčasně ukončily. Show tedy vyvrcholila „pouze“ závěsem třetí dívky za břicho.

„Závěs je velice radikální zásah do těla. V souvislosti s extrémně dlouhou dobou závěsu obou účinkujících a dalšími nepříznivými skutečnostmi jako vydýchaný vzduch v sále, pozdní hodina závěsu a vyšší počet háků, tělo automaticky spustilo obranné mechanismy jako je slabost a další nepříjemné pocity, které mohou vést až ke ztrátě vědomí,“ řekla Blesk.cz mluvčí studia HELL.cz Mascha Dudziaková.

Dívky se však rychle vzpamatovaly a před chápavý dav diváků si došly pro bouřlivý potlesk. Pokud chcete toto pekelné divadlo vidět na vlastní oči, nezbývá, než rok počkat na příští HELL Party nebo vyrazit na jinou akci, kde toto ďábelské seskupení vystupuje. Rozhodně to stojí za to.

Fotogalerie
13 fotografií