Řeka Lepelle v Jižní Africe je vyhlášená mimořádným výskytem krokodýlů. Dělník na farmě David Lubisi se se svým příšerným plánem svěřil krátce před svým zmizením kamarádům.

Noha

Místní noviny uvedly, že svědkové spatřili v řece krokodýla s lidskou nohou v tlamě. Bylo to čtyři dny poté, co se nad Davidem, otcem tří dětí, zavřela zem. Svým známým se s plánem spáchat sebevraždu poprvé svěřil 7. dubna.

Jeho tělo se dosud nenašlo a policie je přesvědčena, že už se nikdy nenajde. „Vše nasvědčuje tomu, že lidská noha, kterou spatřili svědci, patřila zmizelému. Pokud to tak opravdu je, šlo o mimořádně staršný a bolestivý způsob sebevraždy,“ říká místní policista.

Vražda

Obyvatelé města Bushbuckbridge nedaleko proslulého Krugerova národního parku jsou otřeseni. Před neštěstím David pracoval pět let na místní farmě.

Noviny přinesly informace, že jsou příbuzní zmizelého přesvědčeni, že ho do řeky někdo strčil. Policie nemůže cizí zavinění vyloučit, protože nebylo objeveno tělo, ale nemá důvod nikoho podezírat.

David byl stoupencem sionské křesťanské církve, která zapovídá pití alkoholu. Policie ovšem nevylučuje, že byl zmizelý oné osudné noci opilý.