Bílá pěna, láhev orosená: Je české pivo nejlepší?

Kde je nejlepší pivo na světě?
Diskuze (0)

Správně vychlazený, orosený půllitr piva je považován za jeden z našich národních pokladů. Vedle krásných žen a úspěšných sportovců je to právě pivo, které se každému vybaví, když se řekne Česká republika. A Češi jsou na svůj zlatavý mok náležitě hrdí. Samozřejmě nemáme na výrobu chmelového nápoje patent, pivo se vaří v různých obměnách po celém světě.

Docela dobré pověsti se těší to belgické, naopak třeba německé za moc nestojí. V Evropě proto není výjimkou, když se v hospodách točí pivo české. Na takovou plzničku můžete natrefit od Slovenska až po Anglii. Jenže pivo se musí umět i správně natočit, a to jde českým výčepním přece jen podstatně lépe, než jejich zahraničním kolegům.

Češi, zhýčkaní našimi vyhlášenými pivovary, jsou ze zahraničních piv často zklamaní a označují je za »patoky«.

Jakou zkušenost mají naši pivní turisté? Které země by nám mohly s jejich pivy konkurovat, a které nám naopak nesahají ani po kotníky? Pivní turisté, napište nám svůj názor v diskuzi pod článkem nebo na tip@blesk.cz s heslem Pivo!

Doporučujeme

Články odjinud