Arnoldovo jmění je odhadováno na 400 milionů dolarů (8 miliard korun) a očekává se jeden z nejdražších rozvodů historie. Herec, který se proslavil rolí ve firmu Terminátor, je v silné defenzívě.

Před pár dny viděn v tričku s nápisem: „Přežil jsem Marii“, což je zjevně odkaz na jeho manželské problémy. Jde o optimistický názor.

Dítě

Maria Shiverová, bývalá televizní novinářka a příbuzná Kennedyho, je Arnoldovou ženou 25 let. Mají čtyři děti. O rozvodu s Arnoldem prý Maria vážně uvažuje už dva roky. Důvodem je zřejmě vzájemné odcizení.

Rozhodujícím okamžikem bylo, když jí Arnold po odchodu z funkce guvernéra Kalifornie přiznal nemanželské dítě s jejich hospodyní.

Hospodyně, s níž má Arnold dítě, u nich sloužila 20 let a skončila letos v lednu. Dítě se narodilo před 12 lety, jmenuje se Joseph. Arnold finančně podporuje byl i na jeho křtu (Maria tam byla taky).

Advokát

Marie Shiverová o rozvodu uvažuje prý již dva roky. V roce 2009 si to rozmyslela, protože jí umřela matka. O rok později z rozvodu také sešlo, protože jí umřel otec. Zdroj blízký rodině ji popisuje jako „trosku“ se silnými příznaky hysterie.

Pár oficiálně oznámil rozchod letos 9. května. Marie se odstěhovala ze sídla v Brentwoodu a bydlí teď v hotelu.

Arnold Schwarzenegger, který se proslavil rolemi ve filmech Terminátor, Predátor, Ničitel Connan, Rudá Sonja a mnoha dalšími, si najal advokáta, který hájil například Jennifer Aniston při rozvodu s Bradem Pittem.