Focení aktů proběhlo poslední srpnovou sobotu hned na několika místech v centru Prahy. Fotilo se na Karlově mostě, pod Orlojem, na schodech Rudolfina, v Celetné ulici, na Parukářce a také u grafitti zdi na Těšnově. A Ivanna Benešová coby modelka vždy vzbudila nemalý rozruch a šílenství v davech turistů.

„Na focení jsem byla zcela vždy chvíli ve spodním prádle, pak jsem si sundala podprsenku a udělalo se několik topless fotek. Nakonec jsem shodila i kalhotky a pózovala úplně nahá. Vtipné bylo, že turisté okolo mě dělali hloučky a snažili se na své fotoaparáty a na mobily také něco zachytit. Při focení u Orloje se dokonce celý velký dav turistů otočil k Orloji zády a v dané chvíli všichni fotili mě,“ popisuje netradiční focení v centru Prahy režisérka Ivanna Benešová.

Nabídku fotit pro známý pánský časopis Playboy dostala Benešová v polovině srpna. O tom, jak budou fotky koncipované, si však už rozhodla sama. „Nechtěla jsem dělat žádné klasické fotky, kdy slečna leží v luxusním hotelu na drahé posteli zabalená v saténu. Je to takové klišé, které nemám ráda. Člověk může být sexy a působit dobře i na jiných místech. No, a protože jsem sama od přírody tak trochu exhibicionista, vybrala jsem si jako lokace na focení centrum Prahy. Chtěla jsem vidět, jak budou na nahou ženu reagovat lidé v ulicích,“ vysvětluje svůj záměr Benešová. Číslo, v němž bude mladá režisérka k vidění, vychází 20. Září.

Fotogalerie
26 fotografií