Bolestivé životní okamžiky přinesla loni ženě z britského města Abergele smrt milovaného manžela Davida. Starala se o něj patnáct let, protože trpěl cirhózou jater a silnou cukrovkou. Prababička se s těžkou ztrátou začala vyrovnávat opravdu svérázným způsobem. „Děti mi odrostly a manžel navždy odešel.

Cítila jsem, že chci začít žít svůj život. Zamluvila jsem si proto termín u plastického chirurga, aby mi provedl zvětšení prsou,“ cituje ženu server britského deníku Daily Mail. „Podle mě se život musí vychutnávat naplno! Na zákrok šly všechny úspory, stálo mě to celkem 4250 liber. Každá penny se ale jednoznačně vyplatila. Víte, starší ženy by neměly nečinně sedět a žít jako staré panny. Už jsem měla pár schůzek s muži kolem 24 let. Někteří dokonce ani nevěděli, kolik mi opravdu je,“ popsala dále Britka, která požádala o zvětšení z velikosti košíčku A na F.

Podle odborníků podobná rozhodnutí nechat změnit parametry těla pod nožem plastických operatérů činí stále více žen pokročilejšího věku. „Plastická chirurgie může bez ohledu na věk výrazně změnit kvalitu života u lidí, kteří necítí spokojenost se vzhledem a přitom mají jasná očekávání,“ řekl k problému britský expert Kevin Hancock. Bývalá modelka a nyní činorodá důchodkyně rozhodnutím jít na plastiku jistě překvapila početnou rodinu – čtyři děti (Davida, Petra, Annu a Vivienne), dva vnoučky a snad i šest pravnoučat.