Maminky zakrývaly svým ratolestem oči, někteří cestující cudně klopili zrak, jiní začali pobaveně fotit. A policisté se vydali Johna Brennana (50) za exhibicionismus a výtržnictví zatknout.

Jeho protest na letišti v Portlandu zkrátka rozjitřil emoce. Brennan však uvedl, že se cítí být při kontrolách omezován. "Říkal, že se odhalil na protest proti dopravně bezpečnostním senzorům - cítil se, jako by ho obtěžovaly," uveřejnil Daily Mail obsah policejní zprávy o incidentu na portlandském letišti, ze kterého se Brennan do letadla směr San Jose již nedostal a svůj let kvůli senzaci promeškal.

V tomto případě však nejde o prvního naháče, který se objevil v poslední době na letištích. Před týdnem se podobná věc odehrála v Denveru, kde však nahá žena skončila zcela svlečená za nejasných okolností.

Mluvčí letiště Jenny Schiavone prozradila televizi ABC, že žena měla patrně nějaký druh poruchy, letištní personál však prý z míry nevyvedla. Objevily se ale i spekulace, že šlo o svérázný protest proti zákazu kouření za odletovou bránou. Žena však zatčena nebyla, odvezli ji namísto toho do místní nemocnice.