Krušovický pivovar uvedením nového piva reaguje na současné trendy českého trhu, kdy spotřebitelé čím dál raději objevují nezvyklé a zajímavé chutě. Pšeničné pivo, které je v okolních státech velmi oblíbené, si tak pomalu získává přízeň i českých zákazníků. Krušovické Pšeničné se tak jistě stane skvělým osvěžením nejen v horkých letních dnech, ale i příjemným zpestřením pivního sortimentu během celého roku. Krušovický pivovar tradičně patří k předním dodavatelům kvalitního piva a uvedení svrchně kvašeného nefiltrovaného pšeničného ležáku tak pozici pivovaru jen upevňuje.

Pšeničné pivo se vyrábí z pšeničného sladu, jehož podíl se pohybuje okolo 50 %, zbytek tvoří ječný slad. Vyznačuje se světle žlutou barvou. Ta je díky nefiltrování piva lehce zakalená zbytkovými bílkovinami a pivními kvasnicemi. Pšeničnému pivu je také vlastní vyšší pěnivost, intenzivní vůně, spolu s vyšším obsahem esterů a CO2.  Pšeničné pivo má také speciální rituál servírování a podává se v originální sklenici určené výhradně pro tento druh piva.

Autor: Heineken

Uvedením pšeničného piva navazuje Krušovický pivovar na dávnou tradici výroby pšeničných piv v Čechách. Ta se v našich zeměpisných šířkách vařila do poloviny devatenáctého století, než je vytlačily světlé ležáky. Pšeničná piva tzv. weizenbiery nebo také weiβbiery v současnosti pocházejí nejčastěji z Bavorska a části Rakouska, kde jsou velice populární.

Vyzkoušejte tedy i vy tuto skvělou novinku!