Zhruba 200 studentů si ke svému řádění pronajali klub Tiger Tiger ve Fredrikstadu. To co se v něm odehrávalo, nemá u běžných studentů jen tak obdoby. „Už je sem nikdy nepustím. To co se tu dělo postrádá jakýkoli smysl. Většině mohlo být maximálně 18 let, respektive byli spíše mladší. Většina studentu byla opilá na mol a přestávala se kontrolovat,“ uvedl pro norský server thelocal.no rozhořčený majitel klubu Jens Thorgaard.

Podle Thorgaarda si navíc řada studentů donesla i vlastní pití, z kterého se ale zvedá žaludek. Údajně studenti konzumovali podivný koktejl s močí a spermatem. „Řada opilců se pak oddávala sexu přímo v klubu. Výjimku netvořilo ani praktikování orálního sexu přímo na tanečním parketu,“ popsal "běžný" studentský dýchánek Thorgaard.

Škola je šokována, potrestat studenty ale nehodlá

Událost šokovala celou norskou veřejnost. Nejvíce ale postihla školu Frederika II., kterou povedená mládež navštěvuje. „Rozhodně se mi nelíbí, co studenti prováděli a nesouhlasím s jejich chováním. Ale je třeba si uvědomit, že akce se konala mimo vyučování a mimo pozemek školy, takže je nemůžeme nikterak potrestat. Jsme schopni jim maximálně domluvit,“ řekl serveru ostlendingen. No ředitel střední školy Frederika II. Jens Nicolaisen.

Zmněný norský server si dal tu práci, aby našel organizátora celé akce, v tomto případě organizátorku Marii Braathen Pettersenovou. Podle Pettersenové je celý incident jen „bouří ve sklenici vody“. „Chtěli jsme se zkrátka bavit a trochu se to zvrtlo. Byla to ale soukromá akce, kde bylo zakázáno fotit. Vše mělo zůstat za zavřenými dveřmi. Je mi líto, jak to celé dopadlo a chápu i reakci norské veřejnosti, která se našim chováním cítí pohoršená,“ uvedla osmnáctiletá Maria.