Amanda Loy se narodila s vadou jménem hypochondroplazie, je to forma trpaslictví s tím rozdílem, že u člověka zůstávají zachovány tělesné proporce. Právě proto se Amanda mohla vrhnout na kulturistiku a vypracovat si tělo do stejných tvarů jako její vyšší kolegyně. V sobotu se dokonce zúčastnila své první přehlídky a hned získala ocenění.

Podporována přáteli, rodinou i osobním trenérem, nakráčela blonďatá Amanda v bikinách a střevíčkách na podpatcích. „Byla od začátku jednoznačným miláčkem publika. Když vešla na pódium, diváci začali nadšením jásat a Amandu povzbuzovali,“ popsal soutěž její trenér Gordon.

Přes svůj malý vzrůst uchvátila také porotu. Půlrok každodenní dřiny v posilovně a speciální diety se vyplatil. Umístila na čtvrtém místě a domů odházela s cenou za proklatě dobře vyrýsovanou postavu.

Dívka, která studuje na zdravotní sestru, věří, že tímto se jí otevřou dveře, aby se kulturistice mohla věnovat profesionálně. „Co já vím a podle toho, co ví Google, jsem jedinou liliputkou, která se kulturistice věnuje,“ věří Amanda ve svou šanci na úspěch. Současně doufá, že by sama mohla být příkladem pro lidi všech velikostí, tvarů a tělesných neobvyklostí. „Nezáleží na tom, jak vypadáš, nebo kdo jsi. Pokud chceš být fit a nejlepší, čím můžeš být, stačí se jenom rozhodnout,“ uzavřela Amanda.