Souboj jako vystřižený z filmu Hvězdné války (nebo psaný perem Quentina Tarantina) se odehrál na konci září v pražské Vinohradské ulici. Dva řidiči, jeden z nich taxikář firmy Speed cars, na sebe nejprve přes celou ulici pokřikovali nadávky. To jim ale nestačilo. „Podle našich informací řidič octavie (taxikář pozn. red.) zaútočil na řidiče mercedesu ranami do obličeje,“ popsala událost mluvčí pražské policie Jana Röslerová.

Co bylo příčinou předešlých dohadů, však nelze z videa rozpoznat. Napadený řidič chtěl pak běsnícímu taxikáři ujet. Ten mu ale místo zamávání na rozloučenou pěstí rozbil zadní okénko auta. Ze záznamu je zřejmé, že si nejprve na ruku nasadil »boxera«. Je tohle nová povinná výbava pražských taxíků?

Speed cars se od incidentu distancuje

To co se stalo pak, ale zřejmě nečekal ani drsný taxikář. Řidič totiž svůj luxusní vůz otočil a rozhodl se taxikářovi útok oplatit. Vytáhl na něj meč a zahnal jím taxikáře zpátky do jeho auta!

A co na to společnost Speed cars? K chování svého zaměstnance se vyjádřila přímo v diskuzi pod zveřejněným videem. „Od jednání obou aktérů se Speed Cars distancuje a nesouhlasí s řešením, které je na videu. Je nám velice líto celé situace a budeme požadovat vyjádření od našeho řidiče i vyjádření od policie,“ píše se na internetu.

Policie v současné době případ šetří jako výtržnictví a poškození cizí věci zároveň. Řidiči si svým "soubojem" způsobili škodu na vozidlech za 40 000 korun.