Tvrdil o sobě, že je lékař a své pacientky léčil z domnělé neplodnosti. Jak to dělal? Jednoduše s nimi souložil. Nazýval to ovšem dávání injekcí. Za dva roky falešný lékař přivedl asi dvě desítky svých klientek do jiného stavu. Všechny porodily zdravé děti, všechny byly šťastné.

"Přicházely ke mně ženy z celého Srbska a chtěly pořád to samé, abych jim umožnil mít děti. Myslely si, že jsou neplodné. Neplodní byli ale jejich manželé. Byly krásné, mladé, ale i staré a ošklivé. Všem jsem pomohl. Nic jsem nikomu neudělal, nikoho nezabil, nemůžete otěhotnět z čajů či bylinek, ale jedině od pořádné injekce," hájil se u soudu Jovanović.

Všechno by zřejmě prošlo a nikdo se nic nedozvěděl, nebýt trojice zhrzených manželů. Napili se na kuráž a vtrhli do Jovanovičovy ordinace. Chtěli vědět, jakou zázračnou léčbu aplikoval. Když jim vystrašený samozvaný lékař prozradil tajemství, ztloukli ho a udali policii.

Na Jovanovičovu obranu svědčilo u soudu množství žen. "Byla jsem vdaná deset let a neměli jsme děti. Doslechla jsem se o zázračném doktorovi a přišla k němu do ordinace. Když mi řekl, abych se svlékla, bylo mi všechno jasné. Nebránila jsem se. Byl něžný a bylo to krásné. Porodila jsem zdravou holčičku, je celá doktor. Jsem šťastná jako nikdy." Ani toto dojemné svědectví ale srdce soudců neobměkčilo.