Ernano Barrett (63), zpočátku 'pouhý' komplic Helga Sgarbiho (41), byl vůdcem sekty a sám sebe označoval za 'zázračného' léčitele. Vydírání bohatých žen měl na starosti právě on! (Více o případu čtěte také zde).

Fotogalerie
2 fotografie

Původně Klatten na policii udala Sgarbiho, že ji vydíral a hrozil, že pokud mu nevyplatí milionovou částku, zveřejní její intimní fotografie a pikantní sexuální video, které tajně natočil Barrett. Ten byl podle informací německého Bildu označen za toho, kdo v celém případu hrál v hlavní roli!

Italský hoteliér Barrett, který vystupoval jako 'zázračný' doktor, pracoval ve švýcarském Curychu jako léčitel. Současně byl i hlavou sekty, jejíž členové mu dobrovolně přenechali svůj majetek. Kromě toho vlastnil v Itálii luxusní nemovitost, ve které zadarmo pracovaly jeho 'ovečky'. Pro atraktivní muže, jakým byl například Helg Sgarbi, měl Barrett jiný úkol - svádět zámožné ženy a být jim k dispozici jako gigolo.

Krátce po zatčení zase Barretta státní zastupitelství v Mnichově pustilo na svobodu, ale ještě předtím mu italská policie nainstalovala do auta i do domu několik 'štěnic'. Akce měla název 'Operace sekta'. A díky odposlechům zachytila policie několik zajímavých rozhovorů: "Víš, kdo ta žena je? Nejbohatší Němka! Má moc," sděloval Barrett do telefonu příteli.

Při prohledání Barrettova domu našla policie kromě 38,9 milionu korun i deset luxusních automobilů. Vyděračský gang, ve kterém byla zapojena celá Barrettova rodina, ale také Sgarbi a jeho manželka Franziska (40), měli majetek v hodnotě téměř 73 milionů Kč, které získali vydíráním minimálně tří dalších žen. Majetek Susanne Klatten činí 175 miliard korun a zaujímá 40. příčku mezi nejbohatšími lidmi planety.

Barrettův rodinný gang:

Matka: měla na starost účetnictví všech pochybných obchodů
Otec: natáčel radovánky bohatých paniček s milenci
Syn Marcello: figuroval jako řidič
Dcera Clelia: vydávala rodinné sídlo za hotel a maskovala ho tak před veřejností