Informace z něho jsou prostě pro mužské uši nevhodné. A basta.

Počet milenců

Moudrá žena nikdy nepoví víc, než je třeba a obezřetné moudré ženy přizpůsobují to co řeknou, tomu co se slyšet druhá strana. V případě, že jste nenarazili na jeptišku, která právě vzdala celibát, nebo spolu nechodíte od sedmé třídy ZŠ, je velice pravděpodobné, že existují šťastlivci, kteří s ní spali před vámi. Inkriminované číslo se může pohybovat kdekoli v rozmezí od 9 do 99 a jestli to bylo o mnoho víc nebo méně, ví jen ona. Pokud si to pamatuje. Počty bývalých patří do kategorie vysoce háklivých informací, a tak vám nezbývá než dožít ve sladké nevědomosti, případně se rýpat jen v tom, co přiznala.

Neskutečný sex

Samozřejmě ten, který neměla s vámi. Bod č. 2 úzce souvisí s bodem č. 1 a přesto, že si vybrala vás, mohla v minulosti zažít něco fakt divokého. Možná něco, čím se nemůže věru chlubit. Možná něco, co byste zkrátka nerozchodili. Utajování takovéto informace je zčásti pud sebezáchovy, když ani ona nechce slyšet nic takového od vás a zčásti úcta k vaší osobě. Na co by vám bylo vědět, že Karel měl jazyk delší než Mick Jagger nebo že Vašek vydržel až do rána a zavolal i kamaráda?

Předstíraný orgasmus

Samozřejmě ten, který měla s vámi. Je to už prostě tak. Když se rozhodne z jakéhokoli důvodu předstírat, nemáte šanci jí odhalit. Ty důvody nejsou zdaleka tak zdrcující a temné, jak se může zdát, a určitě nesouvisí s něčím zásadním. Čas od času je prostě unavená, nesoustředěná, rozladěná, naštvaná a čeká jí ještě žehlení, něco dodělat do práce,nebo v televizi dávají její oblíbený film. Jestliže je jinak všechno v pořádku a neodhalené divadelní představení nepřesahuje pět procent z vašich společně vydobytých orgasmů, pusťte to z hlavy. Navíc v pravou chvíli si to vynahradí.

Dárek, který se jí nelíbí

Dárky jsou ošemetná záležitost. Tak jako se mistr tesař utne, dokonce ne jednou, tak se i vám může podařit koupit něco totálně špatného. Může to být věc, kterou jste dlouho plánoval, zvažoval a konzultoval a přesto bude mít špatnou barvu, špatnou látku, špatnou značku... Není myslitelné podkopat mužské ego zhanobením dárku, vymyslel, zrealizoval, vydělal na něj a nepochybně namáhavě pořídil snaživý partner. A jestliže nejste dostatečně sběhlí v řeči těla a jemné mimice tváře, zřejmě tu lehkou křeč a počáteční odměřenost přehlédnete a připíšete momentu překvapení. Tu hroznou kabelku si potom občas demonstrativně vezme, a když už vás dostatečně ukonejší, nechá jí zapadnout prachem na nevrchnější polici.

Že jí balí váš kamarád

Kolega, nadřízený, neznámý z chatu... možností je víc, než je vám milé připustit. Mluvit o tom nebude ani v případě, že jí je to jedno, ani v případě, že se jí to líbí, takže odhalit tyto procesy bublající pod povrchem je téměř nemožné. Jestli si nevinně zaflirtuje, nebo mu na firemním večírku strčí jazyk do krku a bude si to vyčítat půl roku a nebo to dovede do úspěšného konce, se pravděpodobně nikdy nedozvíte. Jestliže se to náhodou provalí, budete tradičně poslední, kdo se to dozví, a jestli se to rozhodne sama zveřejnit, tak jen proto, že se za něho chystá provdat.

Kolik stály ty boty

Jsou částky, o kterých se pro klid v rodině nemluví. Šílenství, které dokáže v ženském mozku způsobit například pár nádherných bot, spustí zároveň ochranný program na vymýšlení přechodných scénářů. Drobné prohřešky vůči povoleným přečerpáním a úsporám na dovolenou nonšalantně ukočíruje a zaonačí, takže po historce o tom, jak si koupila poslední kus po sedmdesátiprocentní slevě, vlastně budete rádi, že máte spořivou ženu. Něco se potom v blízké budoucnosti záhadně prodraží (účet za plyn, pokuta za rychlost, víkendový nákup...) a takto to pěkně funguje od nepaměti a bude až do konce světa.

Tělesné pochody

Máte je vy. Má je i ona. Najděte jeden rozdíl. Lidé chodí na velkou, krkají a mají větry. O těch mužských ví většinou celé okolí a jsou předmětem obdivu a nekonečné zábavy, přitom o těch ženských možná jen matně něco tušíte. Když se ladným krokem vzdálí od stolu v restauraci na vaší třetí společné večeři, možná se nejde přepudrovat. Když jste jí v průběhu dvoutýdenní dovolené v řeckém hotelu nepřistihli ani jednou trůnit na záchodě, není to proto, že by jí netrávilo. Ženy odmalička drezůrované za dámy (s větším či menším úspěchem), se sice na vytváření tohoto dojmu sisyfovsky nadřou, ale proto je nazýváme něžnějším pohlavím. A to je dobře.