Jen v listopadu prý vyhlášenému berlínskému podniku Artemis klesly zisky o dvacet procent. "Prostitutky v tuto dobu roku většinou vydělávají velmi dobře," postěžoval si Egbert Krumreich listu International Herald Tribune. Jenže ekonomická krize možná postihuje nejen peněženky pánů, ale také jejich libido.

Podle New York Daily News krize postihla také Las Vegas, kde byly četné kluby nuceny propustit řadu svých prostitutek, jež se vydaly zpět do ulic protloukat se na vlastní pěst.

"Máme stále stejný počet klientů, ale už neutrácejí stejné množství peněz. Každého to tady postihlo," tvrdí Tony Giovannoni z nevadského podniku KitKat Guest Ranch.

Se zajímavým řešením přišel pražský podnik Big Sister. Ten nabízí klientům sex zdarma, pokud svolí k tomu, že je budou u dovádění s prostitutkou snímat kamery. Záběry pak budou moci členové klubu za 30 eur měsíčně sledovat na placených internetových stránkách.

"Problém dnes je v tom, že je tu příliš velká konkurence ve sféře pornostránek a nabídce sexu zdarma. Lidé si dvakrát rozmyslí, jestli mají nebo nemají za sex platit," citoval manažera pražského podniku Herald Tribune.