Pokud nemáte čas seznamovat se, nechce se vám dávat si inzerát, ale přesto byste rádi někoho měli, můžete to udělat jako pan Le Trung (33).

Bývalý softwarový inženýr vyrobil robota, tedy spíš robotku, která vypadá jako krásná dívka ve věku něco přes dvacet, stará se o účetnictví a ještě zastane spoustu domácích prací.


Aiko, jak ji pojmenoval, vypadá naprosto dokonale a není to žádná hlupačka: má nadání na matematiku, slovní zásobu 13 000 slov a rozumí jak anglicky, tak japonsky.

Aiko umí rozpoznávat tváře, číst nahlas z novin a navádět auto. Tento "fembot" (ženský robot) je vyroben ze silikonu a obsahuje spoustu nejmodernější technologie. Trung ji vyráběl opravdu s láskou.



Dokonalá žena umí i nafackovat

Na její stavbu si půjčil od banky, prodal auto a utratil životní úspory. Trung, který žije v kanadském Ontariu, říká, že nikdy neměl čas najít si opravdovou manželku, a tak si přítelkyni postavil sám.

"Chtěl jsem, aby vypadala, cítila a chovala se jako člověk. A aby mohla být opravdu dobrou společnicí. Stejně jako žena zareaguje, když se jí určitým způsobem dotknete. Když ji uchopíte příliš silně, dá vám facku. Má všechny smyslu kromě čichu. Nepotřebuje dovolenou, jídlo ani odpočinek a může pracovat skoro čtyřiadvacet hodin denně. Je to dokonalá žena," říká Trung.