Prostitutky musejí zvládnout 24. a 25. prosince víc klientů, než kterékoli jiné dny roku. V centru Londýna je řada masážních salonů, saun, nevěstinců a ulic, kde o Vánocích mají napilno prostituti i prostitutky.

Mezinárodní unie lidí pracujících v sexu sdružuje majitele salonů, muže pracující jako eskortní služba pro pány i ženy a dívky, které se prodávají v nevěstincích či na ulici.

"Leden je obvykle klidný, takže se mnoho prostitutů a prostitutek snaží hodně pracovat v listopadu a prosinci, aby měli nějaké peníze navíc na dárky pro své děti," tvrdí podle BBC mluvčí unie Catherine Stephen.

Přímo 24. prosince však mají nejmenší šanci uspět pouliční prostitutky. Pánové totiž míří do salonů a nevěstinců, ale na ulici v ten čas loví málokdo.

"Masážní salony mají většinou na Štědrý den i Boží hod velmi narváno. Mám pocit, že mnoho mužů má pocit přílišné svázanosti rodinou po tak dlouhou dobu a chce prostě vypnout," tvrdí Stephen.

BBC také cituje čtyřiadvacetiletou dominu Kitty, která pracuje na severu Londýna. Ta letos Vánoce slavila už 23. prosince, protože na Štědrý den i Boží hod bude raději uspokojovat nebývale velkou poptávku po sexu. Zajistí si tím dost peněz na chudší leden. Jenže bohužel vánoční práce je plná stresu a problémů, více klientů ruší domluvené schůzky, bere drogy a je agresivní.

Každý rok 17. prosince do Soho v centru Londýna vyrážejí prostitutky a zpívají koledy, aby tak uctily památku Mezinárodního dne k ukončení násilí na prostitutkách. Je to také druhé výročí úmrtí pěti prostitutek ze Suffolku, jejichž těla byla nalezena zohavená kolem Ipswiche. Za jejich vraždu byl na doživotí odsouzen novodobý Jack Rozparovač – Steve Wright.