Potvrzují to prodeje před Vánocemi, kdy lidé více než v jiných letech utráceli za erotické pomůcky a dráždivé spodní prádlo. Pomůcky k sexu jsou totiž levnější variantou dárků a navíc při milostném dovádění člověk relaxuje a vnímá i chudobu pozitivněji.

Podle amerických expertů rostou počty Američanů, kteří se snaží v období krize zlepšit a okořenit svůj sexuální život a sázejí na nepříliš drahé a účinné hračky, prádlo a pomůcky.

Krize se zatím vyhýbá také impériu se spodním prádlem Victoria´s Secret. Výrobce luxusního dámského prádélka v listopadu představil novou podprsenku za pět milionů dolarů posetou diamanty a v prosinci letošního roku otevřel v New Yorku novou obrovskou pobočku svých butiků.

Síť sexshopů Babeland také před Vánocemi hlásila, že jdou vibrátory doslova na dračku.

„Prodeje jsou v kamenných obchodech o sedm procent vyšší než minulý měsíc a na internetu se prodává víc poslední tři měsíce letošního roku, než tomu bylo ve stejném období minulého roku,“ potvrdila jedna z majitelů řetězce Claire Cavanahová.

„V čase recese lidé více zůstávají doma. Dávají si rande doma. Možná také nechodí na večeře tak často. A když jste doma, kousek od plápolajícího krbu, jedna věc jasně vede k druhé. Prodej kondomů je zkouškou recese, o pudy se nemůžete přestat zajímat,“ uvedla mluvčí Durexu Jennifer Grizzlová.