Sexy blondýnka, vždy dokonale nalíčená, oblečená, která si nikdy nestěžuje a dokáže zvládnout práci v kuchyni i kariéru! To je vžitý sen každého muže, jak by měla vypadat dokonalá partnerka. Ale je to skutečně pravda? Podle nejnovější studie nakladatelství Cora, které provedlo anketu mezi 1000 muži a ženami se zjistilo, že muži si sní o úplně jiných typech partnerek, než si ženy myslí. Ohromující výsledky ankety: 1. Ženy si myslí, že muži pokládají jejich zevnějšek za nejdůležitější. Omyl!
Pro 27 procent mužů je nejdůležitější věrnost (nad čtyřicet let 26 procent). Na zvláštní atraktivitu si potrpí pouze tři procenta. Patnáct procent tvrdí, že vůbec nezáleží na tom, jak žena vypadá. Překvapující je, že ženy, které si nechaly zvětšit prsa, nemá rád vůbec nikdo (0 procent). 2. Ženy si myslí, že muži chtějí domácí puťku u sporáku. Ne!
Pouze šest procent očekává, že bude jeho partnerka dřepět doma a čekat na něj. Důležitější je pro něj humor, inteligence a sebevědomí (po 7 procentech). Typické ženské vlastnosti jako něžnost nebo romantika bodují pouze u tří procent mužů. 3. Ženy si myslí, že muži milují sexy vzhled. A zrovna ne!
Jen šest procent obdivuje obepnuté a krátké sukýnky. Když už se obléká a líčí podle poslední módy, tak musí vypadat elegantně (23 procent). Ale nejvíc v kursu je přirozený styl. 53 procent je toho názoru, že je dobré, aby se žena ve svých věcech dobře cítila - například umí se pohybovat v botách, které nosí. 4. Ženy si myslí, že muži sní o blondýnkách.
Pamela Anderson! Děkuji, ale ne! Blondýnkám dává přednost jen osm procent mužů. Čtrnáct procent miluje brunety - především ti starší (16 procent). Pro 37 procent musí být žena sportovní, vysoká (osm procent), štíhlá (šest procent) a exotická (šest procent). Velká prsa přitahují jen tři procenta. 5. Ženy si myslí, že udržení vztahu je ženská záležitost. Svatá pravda!
Skutečně si 63 procent mužů představuje, že žena povede domácnost, postará se o děti a vytvoří příjemnou atmosféru v rodině. Jsou o tom přesvědčeni i mladší muži (61 procent). Když má ponětí o politice a společnosti, oceňuje to osm procent mužů. Ale jen čtyři procenta by si přála za partnerku ženu, která jde za kariérou. 6. Ženy si myslí, že muži snívají o ženách, které jim splní všechna sexuální přání. Chyba lávky!
Právě osm procent dotázaných to považuje za důležité. Z erotických večerů ve dvou je nadšeno jen jedno procento. 7. Ženy si myslí, že muži milují pozorné ženy. Správně!
Od doby rostoucí nezaměstnanosti a stoupajícího vytížení v práci je 42 procent mužů rádo, když se může se svými starostmi svěřit partnerce a když žena vezme domácnost a děti na svá bedra (21 procent). 8. Ženy si myslí, že muži tajně sní o jiné. Žádný důvod k obavám!
Pro víc než polovinu mužů (55 procent) je partnerka, popř. manželka, na prvním místě. Obzvlášť když dbá o svůj vzhled - to oceňuje 16 procent. 9. Ženy si myslí, že muži nemají rádi žádné tajnosti. To souhlasí!
Pro 32 procent mužů je upřímnost a otevřenost nejvyšší devizou. Především u těch starších. Zatímco si těchto vlastností cení 27 procent mladších, u mužů nad 39 let je to až 38 procent. 10. Ženy si myslí, že muži horují pro Claudii Schiffer. Ne!
Známá blondýna fascinuje pouze dvě procenta mužů. Největší favoritkou u mladých mužů (39 procent) je latinskoamerická královna Jennifer Lopez.