1. Nejdůležitější je VÝBĚR milenky (případně milence). Než se pustíte do zahýbání, položte si otázku, co od svého občasného mazlíka chcete.

Vypovídat se? Pak jděte za psychologem! Chodit společně za zábavou? Tak to není nevěra, ale paralelní vztah! Nebo snad chcete SEX? Sex, sex a zase SEX? Tak čtěte dál, protože s tím, kdo chce také pouze sex je úlet nejlepší a také vzhledem k oficiálnímu partnerovi nejbezpečnější! A vůbec nejlepší je, když vašeho milence (nebo milenku) nezná vůbec NIKDO z vašeho okolí!

2. Máte svůj sexuální protejšek? Tak si stanovte PRAVIDLA! Určitě není dobré, aby se vám vaše milenka nebo milenec poflakovala každý den před vaším domem nebo dokonce po zahradě! Ujasněte si, kdy a kde se budete stýkat a trvejte na tom, že společná dovolená nebo návštěva babičky na vesnici je opravdu blbost.

3. Nikomu o svých záletech neříkejte. Vůbec NIKOMU! Ani bratrovi, ani matce, ani knězi a už vůbec ne nejlepšímu kamarádovi nebo kamarádce! Prostě se to nikdy nestalo!

4. Nepište si nikam ŽÁDNÉ textové záznamy, které s nevěrou souvisí! Žádné místo není bezpečné a žádné heslo není nedobytné.

5. Se svým milencem (milenkou) si netelefonujte! Existují méně hlasité formy dorozumívání - skype, icq nebo SMS (ty po přečtení OKAMŽITĚ smažte!).

6. Zvolte si k nevěře místo, kde na vás NIKDO nenarazí! Postel v ložnici, kde obvykle dovádíte se svým oficiální partnerem je opravdu tragický nápad, ale pamatujte, že i v hlubokých šumavských lesích můžete potkat kamaráda, jak si vyrazil na houby!

7. Po sexu si několikrát pečlivě zkontrolujte svůj zevnějšek! Nejde jen o stopy spermatu nebo zapomenuté sponky či kapesníčky, ale je třeba pečlivě odstranit i vlasy, chlupy a také VŮNI.

Některé parfémy (i pánské) jsou natolik pronikavé a agresivní, že se jich ale nezbavíte ani po dvou koupelích! Co s tím? Požádejte svou "bokovku", ať se před setkáním s vámi nevoní (a nebo jen opravdu minimálně)!

8. Mějte vždy ALIBi na to, kde jste "oficiálně" byli po dobu vaší nevěry. Jak si ale zajistit alibi, když nikdo nesmí vědět, že máte milence (milenku)?

Začněte sportovat! A vyberte si takový sport, který váš oficiální partner nesnáší! Devětkrát přijdete domů unavení a zpocení po tenise, po jedenácté po něčem úplně jiném!

9. Po každém "vedlejší čísle" si dejte pár týdnů pauzu! Zklidníte se, vaše vzrušené uvažování se vrátí do normálního stavu a navíc se budete těšit na další setkání! Pamatujte, že pokud budete zahýbat každý den, brzy uděláte CHYBU.

10. Neřešte to se svým svědomím! Nepřemýšlejte, že jste byli nevěrní své partnerce či partnerovi! Uvěřte tomu, že se to nikdy NESTALO! Pak budete připraveni i o půlnoci odpovědět na všetečnou otázku: Miláčku, byl jsi mi vždy věrný?

11. Bonusová rada: Řiďte se radami BLESKU.CZ i v roce 2009 a užívete si pohodu rodinného krbu i žhavá dobrodružství!