Možná že nemají nejvíce optimismu a kvůli udržení své váhy zažijí nemalá muka, přesto si ženy konfekční velikosti 36 užívají nejvíce sexu. Na věšácích v obchodech většině žen velikost S, kam 36 spadá, pěkně drásá nervy. Pánové si ale s takovými vyzáblinami užívají velmi rádi.

Z rozsáhlé britské studie navíc vyplynulo, že sex si nejčastěji užívá velikost 36 (60 procent v posledním týdnu od dotazování), zatímco velikost 40 měla sex v posledním týdnu od dotazování „jen“ v polovině případů.

Z dotazování tří tisíců Britů také vyplynulo, že více než desetina obézních lidí neměla poslední rok sex s jinou osobou vůbec, protože se bojí svléknout.

Podle společnosti LighterLife nemá 12 procent obézních sex celý rok, zatímco 6 procent vydrží bez něj kvůli obavám ze svého vzhledu asi půl roku.

"Sex je o tom, co se děje uvnitř nás, nikoli o tom, jak vypadáme, ale společnost nám prostě diktuje jasně, že atraktivní je pouze to štíhlé. Takže štíhlejší lidé mají tendenci cítit se více sexuálně sebevědomí. Také to stojí na tom, že čím máte své tělo raději, tím nadšeněji ho ukazujete svému partnerovi. Štíhlejší lidé mají také tendenci být zdravější, v lepší kondici, což je vede k větší aktivitě a nadšení v posteli,“ komentovala výsledky pro Daily Telegraph britská sexuoložka Tracey Cox.