I když Mang patří k evropské špičce, před některými operacemi varuje. O důvodech i jiných zajímavostech z operačních sálů promluvil exkluzivně pro Nedělní Blesk.

Odhadem kolik plastických operací jste během svojí kariéry provedl? A které byly nejčastější?
"V životě jsem udělal víc než 30 tisíc zákroků. Nejčastějšími jsou u mužů odsávání tuku na břiše a bocích, transplantace vlasů a operace slzného vaku. U žen jsou na prvním místě korektury nosu, facelifting, prsní implantáty a odstranění volné kůže na břichu po těhotenství. Obchod s krásou je doslova milionový, ale pozor, přehnané požadavky by měl člověk radši nechat být."

Který požadavek vás nejvíc překvapil?
"Když přišlo malé děvče, které chtělo mít zadek jako Jennifer Lopez a přálo si tam vložit silikonové implantáty. Potom muži s plochým hrudníkem, kteří chtěli mít postavy jako kulturisté a také si přáli vložit do prsou implantáty. Jedna pacientka si chtěla dát odstranit sedmé žebro, aby měla vosí pas. V New Yorku je trend odstraňování kostiček z chodidel, aby ženy mohly nosit užší a vyšší obuv."

279288:gallery:true:true

I takovým přáním vyhovíte?
"Ne, v těchto případech operovat odmítám. Zkrášlování chirurga nesmí poškodit zdraví. Každý týden ke mně přicházejí pacienti a chtějí ode mě, abychom je přeoperovali na nějakou filmovou hvězdu. Muži chtějí nejčastěji vypadat jako George Clooney a Brad Pitt, ženy jako Angelina Jolie a Heidi Klum. V těchto případech by měl dobrý plastický chirurg zavolat na pomoc i psychologa."

Vezměme si zmíněnou Angelinu Jolie. Myslíte, že je její krása stoprocentně přirozená?
"Znám mnoho herců, zpěváků a prominentních osobností. Všechny hollywoodské hvězdy a známé modelky už minimálně jednou byly u plastického chirurga. Už v mladém věku si dávají modelovat rty, vpichovat kolagenové injekce, podstupují protivráskové terapie. Modelky od třiceti let chodí na liftingy a korektury očních víček."

Jaký je z vašeho pohledu dnešní ideál krásy?
"Přirozenou krásou disponovala Grace Kelly. Z její tváře vycházela nádherná harmonie. Měla malý nos, normálně konturované rty, 'prominentní' bradu, výrazně vystouplé lícní kosti, svěží oči, vysoké čelo a opečovávanou pleť a vlasy. Na tváři Grace Kelly všechno ladilo a to je pro mě jako plastického chirurga ideál, podle kterého operuji. Nosíky jako panenky Barbie, napíchané rty, megaprsa a nepřirozeně strnulé rysy tváře jsou už dneska mimo. Přicházejí ke mně i lidi z New Yorku a chtějí znova vypadat normálně."

 

279289:gallery:true:true

Nejpodivnější plastické operace
Zvětšení nosu
Werner Mang: "Tato operace je vhodná, je-li nos velmi malý, vypadá jako prasečí nebo se při předchozí operaci odebralo ze špičky nosu moc tkáně. Nos se může zvětšit tak, že se do nosní špičky transplantuje kousek ušního lalůčku. Tyto operace dělám téměř každý týden."
Cena: 165 až 220 tisíc Kč (6000 až 8000 €)

Prodloužení penisu
Werner Mang: "Zákrok by měl schválit psycholog. Při operaci se udělá asi patnácticentimetrový řez na kořenu penisu. Šlacha, která spojuje penis s pánevními kostmi se povolí, čímž se penis jakoby vytáhne. Rizika zákroku jsou však velká: trombóza, embolie, hematom a nepěkné jizvy. Tyto operace nedělám."
Cena: 190 tisíc Kč (7000 €)

Zúžení vaginy
Werner Mang: "Žádají je ženy. Toto přání mají nejčastěji ženy, kterým po porodu zůstal rozšířený vaginální kanál. Při celkovém ochabnutí pánevních svalů může být tato operace z lékařského hlediska dokonce potřebná. Ale z čistě estetických důvodů tento zákrok neprovádím."
Cena: 110 tisíc Kč (4000 €)

Zvětšení bodu G pomocí injekcí
Werner Mang: "Do klitorisu se vstříkne asi mililitr kyseliny hyaluronové, čímž dochází ke zvětšení sliznice a aktivaci bodu G. Tato oblast se tak stává citlivější a zlepšuje se požitek ze sexu. Následné ošetřování probíhá ambulantně. Pacientky nesmí mít dva týdny pohlavní styk a místo po vpichu se musí ošetřovat speciálním krémem."
Cena: 41 tisíc Kč (1500 €)

Napínání pysků ohanbí
Werner Mang: "Od té doby, co je v módě úplná depilace této části těla, jsou volnější pysky víc vidět a ženy na ně kladou větší důraz. Při této operaci se pysky tak zmenší, že celá oblast i u žen v pokročilém věku vypadá jako u mladé dívky. Zákrok pod narkózou trvá hodinu, po třech týdnech jsou rány zahojené."
Cena: 55 až 83 tisíc Kč (2000 až 3000 €)

Rozšíření penisu
Werner Mang: "Při operaci se odsaje tuk z břicha nebo boků, přečistí se přes odstředivou hadičku a tenkou kanylou se vstříkne do penisu, čímž dochází k jeho rozšíření. Vstříknutý tuk se postupem času rozloží a začne se tvořit i vlastní tkáň. Tyto operace však zpravidla odmítám."
Cena: 138 až 193 tisíc Kč (5000 až 7000 €)

Odstranění článků prstů
Werner Mang: "Dámy podstupují tuto operaci proto, aby mohly nosit trendovou obuv na vysokém podpatku. Odstranit se musí jeden článek prstu, ale i třetí nebo čtvrtá zánártní kůstka. Operace je náročná a může vést i k velkým bolestem a k trvalým škaredým jizvám. Proto ji nedělám."
Cena: 138 až 19O tisíc Kč (5000 až 7000 €)

Rekonstrukce panenské blány
Werner Mang: "Panenská blána se nanovo vytvoří buď z cizího materiálu, nebo se k původnímu zbytku přidá kus sliznice a znova se natáhne přes celý otvor. Zákrok trvá asi půlhodinu, ale rány se léčí velmi dlouho. Tuto operaci u nás neděláme."
Cena: 14 až 28 tisíc Kč (500 až 1000 €)

Fotogalerie
1 fotografie