Ty s jemnější bradičkou mají menší libido, méně sexuální energie, nejsou tolik aktivní a také věrnější. Naopak ženy s výraznou bradou mají hodně testosteronu v těle, hodně sexuální energie, vyžadují častěji soulož a jsou ochotnější k nevěře.

Přestože to neznamená, že nemůže být žena s výraznou bradou věrná a naopak ta s maličkou nevěrná, ve většině případů tento vztah skutečně funguje spolehlivě. Doktor Lorne Campbell z University of Western Ontario o tom publikoval v časopise Personality And Individual Differences.

Velikost spodní čelisti ovlivňuje mužský pohlavní hormon testosteron, jehož má v těle určité množství každá žena. Čím je však vyšší, tím je žena sexuálně aktivnější a více náchylná k nevěře.

„Fyzické znaky skrýváme jen stěží, zvláště pokud se jedná o obličejové rysy, ty jsou částečně vystavěné účinky testosteronu a spolehlivě souvisí se sexuální historií a postoji. Tento výzkum jako první předkládá, že maskulinnější obličejové znaky u žen mohou zprostředkovat sexuální nezdrženlivost a pravděpodobně ovlivnit jejich kvalitu pro dlouhodobé vztahy,“ tvrdí doktor Lorne Campbell.

Z výzkumu sexuálního chování žen vyplynulo, že ty s větší a výraznější bradou byly sexuálně aktivnější, ale muži je považovali přitom za méně atraktivní. Podle expertů to má evoluční význam. Pánové totiž podvědomě vědí, že takové ženy bývají méně věrné, a snaží se jim vyhnout, aby v budoucnu nemuseli vychovávat cizí potomky.

Mezi hvězdy s výraznou bradou patří například herečka Jennifer Aniston. Platí tento výzkum i na ni? To už musítě posoudit sami...