Stále platí, že děti se rodí z lásky, čím větší a intenzivnější je, tím je početí pravděpodobnější.

„Páry, které se marně snaží počít dítě, často zmiňují to, že se sex stal trochu rutinou a povinností, je mechanický. Ale to je právě zásadní chyba,“ varuje androlog Allan Pacey z Sheffield University.

„Sex by měl být tak divoký a vzrušující, jako když se dva lidé potkají poprvé, kdy nemyslí na dítě, tím se zvýší šance na početí dítěte,“ dodal pro britský list The Guardian člen Britské společnosti pro plodnost.

Klíčem k úspěchu je něco, čemu říkají sexuologové „labužnický sex“. Ze soulože musejí mít oba partneři požitek, oba se na něj musejí těšit a užívat si ho od počátku do konce. Jedině tak se totiž tělo vyburcuje k maximální plodnosti. Muži vyprodukují při souloži v průměru 250 milionů spermií, ale při tzv. labužnickém sexu to bývá až o 50 procent více. A čím více se rozkoš stupňuje a oddaluje, čím větší je extáze, tím spermií přibývá. Podle Paceyho na každých pět minu soulože navíc připadá asi o 25 milionů spermií více.

„Čím lepší ten sex je, tím větší je šance na početí dítěte,“ dodává také doktorka Joanna Ellingtonová, americká odbornice na reprodukční fyziologii.

„Jednou z věcí, kterou si muži neuvědomují, je, že čím jsou vzrušenější, tím hlouběji svá varlata vysají a použijí i skryté rezervy. Takže když máte něco, čemu já říkám labužnický sex, kdy si ten čas opravdu užijete a oba partneři si to užijí, pak muže více stimulujete a vyprodukuje více ejakulátu se zdravějšími spermiemi,“ dodala Ellingtonová.

Ale kvalitní orgasmy mají vliv také na plodnost žen. „Když žena zažívá orgasmus, pak víme, že silnějšími kontrakcemi lépe nasává sperma do děložního krčku a do dělohy,“ dodal Pacey.