Předčasnou ejakulací podle dostupných údajů může trpět až třetina mužů. Lékaři ji diagnostikují tehdy, pokud vyvrcholení přichází už po dvou minutách sexu či ještě před samotným aktem.

Nový sprej obsahuje znecitlivující látky lidokain a prilokain. Jeho účinek zkoušeli odborníci na třech stovkách pacientů v Česku, Británii, Polsku a Maďarsku. Bez pomoci přípravku dosáhli muži, jimž bylo v průměru 35 let, vyvrcholení po 40 vteřinách. Po použití preparátu, který se stříká na penis, to bylo průměrně za více než tři a tři čtvrtě minuty.

Studie trvala tři měsíce. Její účastníci se měli vždy 24 hodin před sexem zdržet jakéhokoliv sexuálního počínání. Pět minut před pohlavním aktem pak sprej použili. Mírně zafungoval ale i placebo efekt. Když figuranti dostali sprej bez účinných látek, dosáhli orgasmu průměrně za více než minutu.

Při používání přípravku se neobjevily žádné vedlejší účinky. Ve srovnání s jinými terapiemi, kdy se například užívají antidepresiva, by tedy sprej mohl být bezpečnější. Různé znecitlivující masti a gely se využívají už dnes.