by si mohla najít partnerku, se kterou by konečně mohla prožít vztah podle svých představ.

Svým přiznáním se tak připojila například k hollywoodským herečkám Jodie Foster, Anne Heche nebo naší tenistce Martině Navrátilové. Ani pro ně nebylo veřejné přiznání k homosexualitě jednoduchým krokem.

Trest od Boha

Kelly se v roce 1989 podruhé vdala, tentokrát za Freda Tilliana, kalifornského milionáře. S ním má dvě dcery – Kelsey (19) a Sonoru (16). Jejich manželství se ale v roce 2002 rozpadlo. Když potom v roce 2004 hrála v americkém seriálu L Word, který popisuje život lesbických žen, začalo se proslýchat, že Kelly McGillis je ve skutečnosti homosexuální.

„Víte, svou orientaci si plně uvědomuji už skoro 40 let, nemohla jsem se s tím ale smířit,“ přiznává Kelly konečně. „Celý proces uvědomování si své odlišnosti probíhal už od mých 12 let. Kdykoliv se mi přihodilo něco špatného, měla jsem pocit, že mě Bůh trestá za to, že jsem lesba,“ vzpomíná na nelehkou dobu, kdy ji v roce 1982 znásilnili v jejím vlastním domě.

Na základě této hrozné zkušenosti pak přijala roli právničky ve filmu Znásilnění, kde bojuje za práva znásilněné Jodie Foster. Ta si za svoji roli oběti odnesla Oscara.


328974:gallery:true:true

Kelly McGillis se k homosexualitě přiznala až v 51 letech


„Tohle všechno už je naštěstí za mnou. Poté, co jsem se přiznala nahlas, se mi hrozně ulevilo,“ říká Kelly se znatelnou úlevou.

Konečně sama sebou

„Začala jsem být zajedno se svým životem,“ píše v oficiálním prohlášení na svých webových stránkách. Na těch je také vyvěšené video s otevřenou zpovědí o hereččině soukromém životě.

Na otázku, zda by si teď dala schůzku spíš s mužem než se ženou, v něm odpovídá, že jednoznačně se ženou. „S muži mám všechno vyřešeno. Teď už chci být jen sama sebou,“ dodává Kelly smířeným, ale také odhodlaným hlasem.