Metrosexuál je úchyl z metra

OTÁZKA: Milý pane doktore, chtěl jsem se zeptat, co je to metrosexuál? Kamarádka říká, že je to úchyl, který se obnažuje v metru. Je to pravda? Díky moc za odpověď, připadám si jako blbec.
Petr Krahulík (16), Praha

ODPOVĚĎ:Zvídaný Petře, jistě by se našel nějaký metrosexuál, který se obnažil v metru, ale význam toho slova to není. Slyšel jsem také verzi, že metrosexuál je ten, koho vzrušuje metronom. I to je vedle. Správný výklad je tento: Metrosexuál je muž, který o sebe dbá stejně pečlivě jako žena, pěstí si nehty, geluje vlasy, voní, holí podpaždí, drží diety a cvičí.

Metrosexuál je buzna

OTÁZKA: Přeji hezký den, tohle mě baví. Jaký je rozdíl mezi homosexuálem a metrosexuálem? Ve škole kluci říkali, že je to totéž.
Jana (14), Plzeň

ODPOVĚĎ: Mnoha lidem to splývá a částečně právem, i když to obě skupiny nerady slyší. Je fakt, že mezi homosexuály je hodně metrosexuálů, ale pozor: zdaleka ne každý metrosexuál je na kluky. Podle posledních průzkumů připadají na jednoho metrosexuála dva homosexuálové, takže docela mela.

První metrosexuál jedl lidské maso

OTÁZKA: Kdo byl první opravdový metrosexuál? Slyšel jsem, že Caligula, který mimo jiné jedl lidské maso.
Jarda, Stará Paka

ODPOVĚĎ: Není to tak dlouho, co byla nedaleko irského Dublinu objevena mumie muže, který měl pěstěné nehty a na hlavě kohouta vyztuženého gelem, který pocházel až ze Španělska. Tenhle muž žil někdy kolem roku 400 před naším letopočtem. Pionýr metrosexuality.