Manuál pro ženy: Jak dráždit muže ústy

Nespokojenost přiznalo necelých 15 procent. A to i přesto, že je nejčastěji trápí právě to, že je pánové zkrátka nedokáží uspokojit. Orální sex. Jedna z nejdůležitějších částí milování, která by se neměla vynechávat ani zanedbávat. Leckdy je důležitější než samotná soulož!

„Je to hodně zajímavé. Z průzkumu vyplývá, že ženy považují partnery za dostatečně schopné v orálním sexu, přitom nejčastější problémy bývají právě v tom, že je muži neumí dráždit a uspokojit podle jejich potřeb,“ konstatuje prof. Petr Weiss. U mnoha anorgastických žen z párů, které se na psychologa a sexuologa obracejí o pomoc, se vyskytuje tentýž problém – ženy nedosahují orgasmu, ale domnívají se, že partner musí při orálním dráždění sám přijít na to, kde jsou nejvíce vzrušivé. „Velmi často slyším větu: Vždyť jsem mu to jasně naznačila?! Když si ale následně promluvím s mužem, je překvapený. Vůbec netuší, že jeho partnerka potřebuje orální dráždění na klitorisu, protože je klitoridálně vzrušivá a ne vaginálně. Takže s ním zákonitě nemůže prožívat orgasmus,“ upřesňuje Weiss.

347312:gallery:true:true

Problém je v tom, že muži ani nemají šanci zjistit, jak to ženy při orálním dráždění vlastně potřebují, když jim to samy nejsou schopny říct. Většina se totiž před partnery stydí. A jak uspokojit ženu, to je zcela individuální. „Každá to potřebuje jinak. Jiným tempem, jiným tlakem, na jiném místě. A žádný muž nemá klitoris, aby si to nejdříve nacvičil na sobě. Pánové, žena vás musí jasně instruovat, jak jí to nejlépe vyhovuje,“ radí sexuolog.

Graf
Autor: Zdroj: STEM/MARK

Nestyď te se masturbovat!

„Každá žena, která masturbuje, zná ten správný způsob jak se vzrušit, rozdráždit a následně přivést k vyvrcholení. Stačí, aby to naučila svého partnera,“ zdůrazňuje prof. Weiss. Jenže, když se žena stydí říct, co je pro ni vzrušující, sotva po ní její partner může chtít, aby mu sama ukázala a předvedla, jak masturbuje. „Pak je na místě navštívit odborníka, který párům poskytne pomoc. Přitom je důležité vědet, že u mnoha mužů a žen je občasná masturbace normálním doplňkem partnerských styků, a je to tak správně,“ říká Weiss.

Ať už autoerotika, nebo uspokojování partnerem je pro toho druhého velmi vzrušujícím okamžikem při milování! Mimo jiné nedocenitelným pomocníkem k dosažení orgasmu, a to především u žen. Jestli dámy něco skutečně rozpálí, pak je to hlazení, laskání, líbání a dráždění s pomocí orálního sexu. A jak vyplynulo z unikátního průzkumu Blesku, samotná soulož je ženám nestačí… „Uvědomte si, pouhý penis v pochvě je málo. Sex se bez samotné soulože může obejít,“ vysvětluje prof. Weiss. Díky orálnímu sexu můžete přivést svoji partnerku k vyvrcholení bez toho, abyste spolu měli pohlavní akt. Takže experimentujte s prsty i jazykem, hrajte si, mazlete, hlaďte, líbejte, dopřejte si vzájemné dráždění třeba sprchou a nestyďte se přizvat do postele nějakou tu erotickou pomůcku.

Při tom všem nezapomínejte na to nejdůležitější – komunikaci! „Základním předpokladem uspokojivého partnerského sexu je otevřená komunikace. Kdo jí není schopen, celoživotně zůstává frustrován. A je to jen jeho vinou,“ zakončuje Weiss.


MANUÁL PRO MUŽE V 10 BODECH

1. Orální sex je pro ženu velmi intimní spojení, takže tuto část milování nepodceňujte a nesnažte se ji ani nikterak urychlit. Ochudil byste nejen partnerku, ale také sám sebe!

2. Začátek by měl probíhat spíše pozvolna. Jemně se dotýkejte rty a jazykem celého přirození vaší partnerky. Laskejte jej, olizujte, sem tam lehce pohlaďte prsty, případně celou horkou dlaní. Zatím se poznáváte, není kam spěchat. Všímejte si reakcí partnerky. Její tělo vám jasně ukáže, které pohyby by bylo dobré zopakovat a které ne.

3. Po určitém čase, nikterak dlouhém, nikterak krátkém (každá žena je jiná a vyžaduje jinou délku dráždění), přichází na řadu hra s klitorisem.

4. Zpočátku byste si s ním měl hrát spíše jemněji. Ne každá žena má ráda přímé dráždění klitorisu, takže buďte opatrní. Stejným problémem mohou být drsné, škrábavé vousy. Hrátky s klitorisem kombinujte s jemným lízáním, cucáním a kousáním stydkých pysků. Síla a tempo je opět jen a jen na vás a reakcích vaší partnerky.

5. Přirozeně a tak, jak se to ženě líbí, stimulujte klitoris, od kterého je jen krůček do vagíny. Nejvzrušivější je v první třetině od vstupu. Mnohdy je nazývána jako oblast bodu G. Je řečištěm nervových zakončení, takže je velmi citlivá.

6. Přestože jste oblast laskání a dráždění rozšířil na vagínu, pohyb jazyka a vašich úst by měl být zaměřen především na oblast klitorisu, kde je je žena nejvzrušivější. Pokud je navíc klitoridálně vzrušivá, můžete ji natolik rozparádit, že na sebe orgasmus nenechá dlouho čekat.

7. Ženy, které jsou vaginálně vzrušivé, potřebují kromě stimulace klitorisu ještě dráždění vagíny. Ke které skupině žen vaše partnerka patří, brzy zjistíte.

8. U vaginálně vzrušivých žen se vyplatí dokonalá souhra vašich rukou. Dráždíte klitoris a zároveň vagínu. Pravda, někdy je to trošku náročnější, ale jakmile objevíte správný způsob, bude vás to spolu v posteli bavit.

9. Vyzvěte svoji partnerku, ať vám zpočátku vede vaši ruku, ukáže vám, kde se jí to líbí nejvíce, nebo ji vyzvěte, ať se přidá. Zatímco si bude laskat klitoris, jak jí to vyhovuje, vy se zaměříte na dráždění rukou. Jak hluboko, rychle, s přirážením, kdy se klouby vaší ruky dotýkají klitorisu a stimulují ho, opět záleží na vaší partnerce.

10. Nesnažte se žádnou část orálního sexu uspěchat. Každá žena je jinak citlivá, jinak vzrušivá. Každá vyžaduje jinou intenzitu, sílu a hloubku dráždění. Když budete pospíchat, sotva se dočkáte jejího orgasmu…


Pomůže autoerotika

Čísla se nemění. Stejně jako v předchozích letech i nyní 8% žen při sexu nikdy nedosáhlo orgasmu. Žádným způsobem, což vychází celosvětově. Přesto odborníci dávají takovým ženám naděje, že by se to jednou mohlo přece jen podařit. Žena nedosahující orgasmus musí vyhledat odbornou pomoc, kde jí sexuologové a psychologové poradí, jak experimentovat a hledat ta správná místa s pomocí masturbačního nácviku. „Někdy je to práce na hodiny, ale až se to žena naučí, měla by to naučit také svého partnera,“ dodává prof. Petr Weiss.