"Říci, že jsem byl šokován, je slabé slovo," řekl listu The Independent majitel Grahame Bond.

Zámek Halswell House v hrabství Somerset obvykle pronajímá k obchodním konferencím nebo k exkluzivním svatbám. Když se minulou sobotu začaly k zámku sjíždět luxusní vozy a vystupovali z nich lidé v maskách, předpokládal, že jde o nákladný maškarní bál.

Organizátor večírku oznámil pozvaným, že jsou zakleti a pak o půlnoci řekl, že kletbu je možné zrušit polibkem, vzpomíná Bond. Načež se na 350 účastníků začalo věnovat sexu. "Nevěřil jsem svým očím. Najednou se to proměnilo ve scény jako z Eyes Wide Shut," řekl v narážce na film režiséra Stanleyho Kubricka, který zčásti zachycuje orgie v maskách.

"Všude byly souložící páry. Jen na zábradlí jsem napočítal čtyři," dodal Bond. Nijak mu nepomohla ani policie, která mu sdělila, že jde o soukromou akci dobrovolných dospělých účastníků. Poslal tedy domů dvě devatenáctileté servírky, ale nechal bar otevřený až do tří do rána.

"Byli jsme hrozně naivní. Organizátoři byli velmi zdvořilí a uhlazení. Možná jsme měli zpozornět, když chtěli relaxační pokoj s postelemi a hedvábnými prostěradly. Ale mysleli jsme si, že chtějí něco ve stylu Maroka, mátový čaj a tak," povzdechl si Bond.

Podle něj byli hosté zjevně zámožní a připomínali absolventy soukromých škol. "Řekl jsem jednomu v žertu, že bych ho tipoval na soudce nejvyššího soudu. Odpověděl mi: 'Nejste daleko od pravdy'," dodal Bond.