V běžném životě se ještě toto 'herectví' dá většinou snést, ale v posteli už je to moc. Takže až se budete příště (třeba právě dnes večer) snažit přivést svou přítelkyni, manželku, nebo sousedku do stavu naprosté sexuální extáze, zkuste si všimnout několika znamení na jejím těle, které vám jasně ukáží, jestli orgasmus opravdu má, nebo ho jen předstírá.

1. Podívejte se na její hrudník. Je:

a) flekatý a načervenalý

b) jako vždy, snad jen s pár kapkami potu navíc

c) klasika, chladný a klidný jako vždy

Správná odpověď A: "Těsně předtím, než dosáhne žena orgasmu, začne její krev ve zvýšené míře proudit do hrudníku a genitálií," říká autorka knihy o Kama Sutře Tracey Cox. "U až 70% žen se to projeví jako jemná načervenalá vyrážka, nebo fleky na hrudníku, což je něco, co se nedá zahrát," dodává. (Není snad potřeba zdůrazňovat, že při odpovědi C je ve vašem společném sexuálním životě pravděpodobně nějaký problém.)

2. Říká, že už bude, jak to cítíte vy?

a) teplé, vlhké a kluzké

b) bude to chtít ještě pořádnou dávku rubrikantu

c) vagína je užší než normálně

Správná odpověď C: "Během orgasmu se její pánevní svalstvo stahuje, aby pumpovalo krev, která zůstává během vzrušení zadržená v oblasti genitálií," říká sexuoložka Sari Locker, autorka knihy Kompletní návod pro idioty, jak dosáhnout úžasný sex. "Tyto kontrakce je téměř nemožné předstírat, takže by měly zaručovat takřka naprostou jistotu, že partnerka právě prožívá orgasmus."

Jaký zvuk při vyvrcholení vydává?

a) vykřikuje jako pornohvězda

b) křičí, vzdychá, nebo nesrozumitelně mluví

c) je ticho jako meditující mnich

Správná odpověď B: "Pokud rozumíte všemu, co při orgasmu říká, určitě své vzrušení předstírá. Během orgasmu se totiž část mozku, zodpovědná za myšlenky na čas odmlčí, aby dovolila procítit vzrušení naplno. To ženě při vyvrcholení brání vyslovit souvislé věty," říká sexuálná terapeut Ian Kerner.