Nevěru moderátor přiznal ve svém pořadu The Late Show již minulý týden a současně prohlásil, že se stal v této věci obětí vydírání. Hostem pořadu byl pár dní před tím i prezident Barack Obama.

Dvaašedesátiletý Letterman uvedl, že manželku jeho chování "strašně ranilo". "Když se něco takového stane, když někdo jinému člověku takto ublíží, má povinnost pokusit se vše zase urovnat," prohlásil komentátor v pondělním záznamu své show.

David Letterman je jeden z nejpopulárnějších moderátorů v USA
Autor: ČTK


Letterman promluvil také ke svému pracovnímu týmu: "Moji spolupracovníci mě úžasně podpořili. Proto jim tedy ještě jednou děkuji za to, že ustáli tuto nepříjemnou situaci, do které jsem se nechal vmanévrovat svým chováním."

Moderátor minulý týden prohlásil, že se stal obětí vydírání. Měl zaplatit dva miliony dolarů (téměř 35 milionů korun) za to, že nebudou zveřejněny jeho milostné aféry s kolegyněmi.

Místo zaplacení se však slavný komik obrátil na policii. Vyšetřování ukázalo, že ho vydíral zaměstnanec jeho domovské stanice, producent CBS News Robert J. Halderman. Podle newyorského státního zástupce hrozí Haldermanovi pět až patnáct let vězení.

Letterman, který se v březnu oženil se svou dlouholetou přítelkyní a matkou svého šestiletého syna Reginou Lask, si pečlivě střeží soukromí a nechává se jen výjimečně fotografovat s rodinou. Zveřejnění detailů o aférách by pro něj bylo podle jeho slov nepříjemné.

The Late Show moderuje Letterman od roku 1993, přičemž vždy zůstával ve stínu Jaye Lena a jeho The Tonight Show v televizi NBC. Po květnovém odchodu Lena z uvedeného pořadu se Lettermanovo show propracovalo na samý vrchol sledovanosti.


Čtěte více:
Slavný komik David Letterman obětí vydírání kvůli sexu

Moderátor známé americké televizní talk show David Letterman minulý čtvrtek ve svém pořadu uvedl, že se stal obětí vydírání. Měl zaplatit dva miliony dolarů za to, že nebudou zveřejněny jeho milostné aféry s kolegyněmi ze zaměstnání.

Slavný komik, v jehož pořadu The Late Show vysílaném americkou televizí CBS se mimo jiné v poslední době objevili prezident Spojených států Barack Obama či Madonna, sexuální poměr s ženami přiznal.


Vydírání oznámil Letterman úřadu okresního prokurátora na Manhattanu, který zahájil vyšetřování. Ukázalo se, že slavného komika vydíral zaměstnanec jeho domovské stanice. Policie zatkla producenta CBS News Roberta J. Haldermana, který měl na starost pořad "48 hodin" přinášející záběry skutečných policejních zásahů. Devadesátiletý newyorský státní zástupce Robert Morgenthau dnes v přímém přenosu oznámil, že Haldermanovi hrozí pět až patnáct let ve vězení.

Producent podle úřadu státního zástupce na začátku září napsal Lettermanovi dopis. Uvedl v něm, že si "potřebuje vydělat pořádnou sumu peněz" tím, že komikovi prodá námět na scénář.

V údajném námětu pak stálo, že se Lettermanovi "zhroutí svět", až budou odhaleny informace o jeho soukromém životě. Údaje slavné televizní osobnosti také měly poškodit reputaci a jeho profesní i osobní život. Námět v této souvislosti zmínil i Lettermanova "krásného a milujícího syna".

Když Letterman podle agentury AP obdržel dopis, kontaktoval svého právníka, který mu dohodl schůzku s Haldermanem. Producent na ní požadoval dva miliony dolarů. Komik se pak obrátil na úřad státního zástupce, který zahájil vyšetřování. Letterman v jeho rámci podepsal falešný šek na dva miliony dolarů, který zřejmě bude sloužit jako důkaz proti Haldermanovi.

Letterman, který se v březnu oženil se svou dlouholetou přítelkyní a matkou svého šestiletého syna Reginou Laskovou, si pečlivě střeží soukromí a nechává se jen výjimečně fotografovat s rodinou. Zveřejnění detailů o aférách by pro něj bylo podle jeho slov nepříjemné.

Late Show moderuje Letterman od roku 1993, přičemž vždy zůstával ve stínu Jaye Lena a jeho The Tonight Show v televizi NBC. Po květnovém odchodu Lena z uvedeného pořadu se propracoval na samý vrchol sledovanosti.