Používání erotických pomůcek už dávno není tabu. Nejpoužívanější je nepřekonatelný vibrátor. Podle průzkumu firmy Durex vibrátory používá 21 procent světové populace. Ti, kdo nepoužívají pravidelně erotické pomůcky, by nejraději vyzkoušeli gel na zesílení orgasmu, nejrůznější afrodiziaka a gel na oddálení vyvrcholení. Z celého světa se nejvíc o tyto produkty zajímají Brazilci.

nafukovacie bábiky
Autor: Róbert Baumgartner


Proč lidé kupují erotické pomůcky?
,,Jednoduše řečeno: protože jsou to pomůcky, které umožňují dosažení slastných pocitů nad rámec toho obvyklého – či už ve dvojici, nebo sám se sebou,“ říká psycholog-sexuolog PhDr. Robert Máthé. Ve dvojici je účelem erotických pomůcek zpestřit společné intimní zážitky, pro osamělé je to zase vhodný doplněk masturbace. Erotické pomůcky existují, dá se říct, od nepaměti – člověk byl přece vždy mimořádně vynalézavý, hlavně když jde o navození pocitů slasti! Vzhledem na uzpůsobení pohlavních orgánů mužů a žen se nelze divit, že erotickými pomůckami jsou podle psychologa víc zásobené ženy.

 

erotická bielizeň
Autor: Róbert Baumgartner

Leckdy postačí i erotické spodní prádlo

Vibrátor - poslední naděje na dosažení orgasmu
V sexshopech najdeme velké množství rozličných pomůcek, a to nejen pro ženy, ale i pro muže. Některé dokonce doporučují lékaři na zlepšení milostných, ale i zdravotních problémů. ,,Vzpomínám si na anorgastickou mladou pacientku, která za žádných okolností nedokázala dosáhnout vyvrcholení při pohlavním styku. Poslední nadějí bylo použití vibrátoru. Po vytrvalém dráždění oblasti klitorisu, které trvalo někdy i půl hodiny, vyvrcholení nakonec dosáhla po devíti opakováních. Při použití vibrátoru totiž jde o velmi intenzivní podněty, které zpravidla poměrně rychle pomohou dosáhnout vyvrcholení,“ říká ze své praxe doktor Máthé.

 

Archív
Autor: Archív

Vibrátor - poslední naděje?

Podobně je to podle psychologa i v případě mužů, když mají problémy s dosažením výronu semene. ,,Nejeden muž, který má problémy s dosahováním erekce, má zkušenosti i s takzvaným podtlakovým erektorem, tedy vakuovou pumpou. Skládá se ze skleněného či plastového válce, do kterého se vsune penis v ochabnutém stavu, tento válec se u kořene pohlavního údu utěsní a vypumpuje se z něj vzduch, v důsledku čehož vznikne podtlak, díky kterému se dosáhne příliv krve do houbovitých tělísek a dosáhne se erekce. Úniku krvi se zabrání pružným kroužkem na kořeni penisu. Takové kroužky se používají na prodloužení erekce.“

vákuová pumpa
Autor: Róbert Baumgartner

Vakuová pumpa

Stres zabijákem dobrého sexu
Náš intimní život by mohl být o mnoho pestřejší. Ukázaly to výsledky celosvětového průzkumu, který dělala společnost Durex. Polovina světové populace tvrdí, že jim v sexu chybí dostatečná pestrost a rozmanitost. Co způsobuje nespokojenost v sexu? Podle mužů, kteří se zapojili do průzkumu, by pro lepší a spokojenější sex potřebovali víc volného času a méně stresu. Jedna třetina mužů na celém světě by si přála zažívat v posteli víc zábavy a vzrušení. Ženy by chtěly, naopak, víc romantiky, také méně stresu a lepší komunikaci se svými partnery.

Pár rad
Vždy se najde něco, co vám milostný život dokáže vylepšit. Chce to jen hravost, chuť experimentovat a touhu po vzrušení. Zpestřete si spolužití:
- Mějte společné zážitky povídejte si o tom, co vás těší, vzrušuje,
- Řekněte partnerovi o svých představách vyříkejte si problémy
- Oživte sexuální život s vlastním partnerem – navzájem se vymasírujte, dopřejte si společnou koupel, kupte si erotickou pomůcku
- Buďte k partnerovi milí a pozorní, všímejte si jeho nálady, potěšte ho drobností

erekčné krúžky na penis
Autor: Róbert Baumgartner

Erekční kroužky na penis

Pozor na infekce, důležitá je hygiena
Při používaní erotických pomůcek dodržujte hygienické zásady. V případě nedodržení hygienických zásad při jejich používaní hrozí různé infekce, které vyžadují zásah lékaře. Při nevhodném použití může nastat i nepříjemná situace z důvodu těžce odstranitelného cizího tělesa v nějakém z tělních otvorů. Vybírejte si erotické pomůcky z kvalitních materiálů se zárukou neškodlivosti. V případe vibrátorů není od věci natáhnout na ně kondom!

Rada na závěr: Nezapomínejte s erotickými hračkami používat i lubrikační gely.