Po dotazu, jak k "ozdobě" přišel, si studem naplněný mladík podle serveru novinky.cz začal vymýšlet neuvěřitelné historky. Nejprve tvrdil, že mu pouta nasadili policisté či strážníci v některém z brněnských klubů při noční razii. Jméno podniku si ale vůbec nepamatoval.

Útok neznáme ženy

Když se jeho informace začala důkladně prověřovat, vymyslel si mladík jiný příběh. Podle toho mu pouta nasadila neznámá žena v jakémsi klubu v Praze a on s nimi přijel až do moravské metropole. Také tato varianta zněla velmi nepravděpodobně. "Po prověření totožnosti a dalším vyšetřování nakonec pouta sundal mladíkovi hasičský technik, protože klíče k tomuto typu pout brněnská policie nemá,“ uvedla pro novinky.cz mluvčí strážníků Denisa Kapitančíková.

Hasiči podobné případy dobře znají

Zároveň doplnila, že šlo o zjevně vymyšlené důvody, protože muž nebyl v žádném záznamu strážníků, policistů či vězeňské služby ani v Praze či v Brně evidován. "Navíc by v případě pout dostal náramky na obě zápěstí, nikoli jen na jedno," doplnila mluvčí. Podle techniků  šlo nejspíše o výsledek nepodařených erotických hrátek a nešťastník si od nechtěných pout sám nedokázal pomoci, což se občas stává. Hasiči prý podobný případ rozhodně neřešili poprvé.