Můžou něžnosti přes počítač nahradit opravdové milování? Nedělní Blesk po tom pátral a otestoval jeden ze serverů.

Pod přezdívkou Jancii zamířila redaktorka na seznamovací stránku libimseti. cz a vstoupila do místnosti s názvem Hrátky s rozkoší. Jen minutu po přihlášení se ozval první zájemce wolverin1: „Pokec, nebo víc?“ Samozřejmě že víc. Vždyť chtěla vědět, kam to až zajde. Slovy nešetřil, a ani těmi ostřejšími. Barvitě vylíčil, co hodlá udělat. Do detailů pak popsal, co by s neznámou na druhém konci kabelů dělal. Prozradil, že je ženatý a manželka o tom, že chodí na chat, neví. Ve třetí větě dokonce požádal o redaktorčiny erotické snímky.

Jak to funguje?

Sexuální představy můžete naplnit například chatováním přes internet. Díky prostoru, který počítač poskytuje, se může každý stát tím, kým chce. Svůdným milovníkem, neodolatelným superhrdinou nebo tajemnou kráskou. To závisí už jenom na fantazii. Musíte ale počítat s tím, že na druhém konci drátu s vámi může chatovat místo krásné modelky třeba obstarožní pán. Milovníci se většinou ale nespokojí jen s dráždivými písmenky, ale do milostných hrátek zapojí třeba webkameru.

Pozor však na závislost! Tak jako při všem i tady platí, že je to třeba dělat s mírou. I virtuální svět sexuální styk v partnerském vztahu. „Milovníci kybersexu by neměli zapomínat na opravdový sex se svými protějšky. Polibek a pohlazení počítač ani mobil rozhodně nenahradí,“ upozornil sexuolog Petr Weiss.

Kybersex – nevěra

Názory na virtuální zahýbání se liší. Muži pokládají za podvádění, když se jejich partnerka fyzicky sblíží s někým jiným. Ženy jsou však citlivější. Ubližuje jim, když si partner dopisuje s jinou ženou. Chová k ní city a ty se odpouštějí mnohem hůře než sexuální úlet. Jedno je však jisté. Když partner trvale udržuje poměr přes internet, dá se podle odborníků i virtuální sex považovat za nevěru.

Podle studie zveřejněné v časopisu Famous se na světě každý den kybersexu oddává 25 milionů lidí. 65 milionů lidí si dopřává tuto formu sexu pravidelně a 150 milionů to zkusilo alespoň jednou v životě.